Πελώνη: Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του

 Πελώνη: Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, καθώς και για την ανησυχητική έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα που έχει “εκτοξεύσει” τον αριθμό των κρουσμάτων ημερησίως μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Αριστοτελία Πελώνη.

“Βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του”, τόνισε στο ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφέροντας πως “ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας”.

Όσο για το ενδεχόμενο νέου lockdown, ξεκαθάρισε πως “δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown”.

Εν συνεχεία, σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως “ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ”.

Αναφορικά με το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως “όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος”.

Μάλιστα, διευκρίνισε, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν “άδεια άνευ αποδοχών”, προαναγγέλλοντας περαιτέρω εξειδίκευση μέτρων στην πορεία.

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.