Ραγδαία αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία: Έκκληση να εμβολιαστούν οι άνω των 50 από Εξαδάκτυλο και Γκάγκα

 Ραγδαία αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία:  Έκκληση να εμβολιαστούν οι άνω των 50 από Εξαδάκτυλο και Γκάγκα

Σήμα κινδύνου για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες, ειδικά άνω των 50 ετών να εμβολιαστούν εξέπεμψαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ.Εξαδάκτυλος και η   πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα 

«Τα χθεσινά κρούσματα, τα οποία ήταν πολλά για Δευτέρα, προήλθαν από 37.000 τεστ. Ξέρουμε ότι η μέση ικανότητα τις κανονικές μέρες φτάνει τις 60.000 τεστ. Άρα να μην εκπλαγούμε αν δούμε πολύ μεγάλο αριθμό», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, καθώς το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται ταχύτατα. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, χθες υπήρχαν 85 εισαγωγές στα νοσοκομεία και 22 εξιτήρια για ασθενείς με Covid. «Από όσους βρίσκονται στις ΜΕΘ, το 57% είναι άνω των 65 ετών και το 40% είναι 40-64 ετών. Είναι επείγουσα η ανάγκη για τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών να εμβολιαστούν άμεσα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι από βαριά νόσηση και θάνατο», τόνισε. 

Στο ίδιο πλαίσιο, η κ. Γκάγκα επισήμανε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» καταγράφονταν 1-3 εισαγωγές και τώρα ξεπερνούν τις 20.

«Ο ρυθμός είναι σταθερά αυξανόμενος. Οι εισαγωγές ξεκινούν από 18αρηδες και 20αρηδες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε θαλάμους Covid», κατέληξε. 

Σχετικά Άρθρα