Κότσιρας: ” Όσο τρομοκρατούν τον κόσμο θα αυξάνονται εκείνοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν”

 Κότσιρας: ” Όσο τρομοκρατούν τον κόσμο θα αυξάνονται εκείνοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν”

Ο Γιάννης Κότσιρας σε συνέντευξή του για την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους ανεμβολίαστους εκφράζοντας την ανησυχία του για το κατά πόσο θα μπορέσει ο κόσμος να ανταπεξέλθει στις μεταλλάξεις με το μικρό ποσοστό εμβολιασμού που υπάρχει στη χώρα.

«Δεν νομίζω ότι η πορεία των εμβολιασμών είναι τόσο ικανοποιητική που να φτάσει ο Σεπτέμβρης και να θεωρούμε ότι υπάρχει μια άλφα βαθμού ανοσία», υπογράμμισε ο τραγουδιστής στη Secret.

Και προσθέτει ο Γιάννης Κότσιρας «ανήκουμε σε ένα από τα δύο επαγγέλματα, τα οποία υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές από την υγειονομική κρίση. Η οικονομική καταστροφή ήταν τεράστια και συνεχίζει να είναι. Εάν δεν έρθει μια κανονικότητα στους ρυθμούς ζωής μας και εμείς θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε από αυτή την ιστορία.

Το δεύτερο επάγγελμα που έχει πληγεί και υπέφερε από την πανδημία ήταν ο αθλητισμός». Το 40% και το 50% που υπάρχει, όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, είναι πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Μπακογιάννης: Μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, ο τραγουδιστής επισημαίνει «φυσιολογική αυτή η αντίδραση. Όσο πιέζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο εκφοβίζοντας ή καταστέλλοντας, αυτό το ποσοστό της μη διάθεσης προς εμβολιασμό θα αυξάνεται. Δεν έχετε ακούσει εσείς τις προειδοποιήσεις για το τέταρτο κύμα της πανδημίας;».

Σχετικά με το ζήτημα της πληρότητας, ο Γιάννης Κότσιρας σημείωσε «είναι κάτι που το κατανοώ, τουλάχιστον για το διάστημα που διανύουμε. Από εκεί και πέρα, γίνεται μια προσπάθεια από όλους τους ανθρώπους και από αυτούς που παρακολουθούν τις συναυλίες και από τους διοργανωτές, αλλά και από τους καλλιτέχνες.