Σύσκεψη στο Μαξίμου: “Κλείδωσαν” τα νέα μέτρα για πανδημία-εστίαση – Σκληρό ροκ για Παππά-Πόθεν Έσχες

 Σύσκεψη στο Μαξίμου: “Κλείδωσαν” τα νέα μέτρα για πανδημία-εστίαση – Σκληρό ροκ για Παππά-Πόθεν Έσχες

Η σημερινή πρωινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα θα κρίνει και τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης. Υπό την σκιά της αλματώδους αύξησης των μολύνσεων και του αρνητικού από τις 4 Ιουλίου ισοζυγίου εισαγωγών- εξιτηρίων στα νοσοκομεία (την Παρασκευή για παράδειγμα καταγράφηκαν 68 εισαγωγές ενώ εξιτήριο έλαβαν 53 ασθενείς), επιβάλει προσαρμογή σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Οι επιδημιολογικές προβολές που θα παρουσιαστούν στον Πρωθυπουργό θα καθορίσουν και την τελική γραμμή πλεύσης:

Α) αν οι κλειστοί χώροι θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου ή στις 22 Ιουλίου

Β) ποιοι χώροι θα υποδέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους με “αντισταθμιστικό όφελος” προς τους καταστηματάρχες της εστίασης την αύξηση της χωρητικότητας άνω του 80%

Γ) αν θα διατηρηθεί η γενική επιλογή του καταστηματάρχη για αμιγείς ή μικτούς χώρους.

  • “Κλειδωμένο” είναι το σκέλος των προστίμων για παραβάτες καταστηματάρχες και πελάτες. Για τους μεν πρώτους προβλέπονται κυρώσεις από 3.000 έως 10.000 ευρώ, αναστολή λειτουργίας 7-15 ημερών ακόμη και αφαίρεση άδειας λειτουργίας σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής.
  • Πελάτες που θα αρνούνται να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα θα απειλούνται με πρόστιμο 300 ευρώ ή 3.000 ευρώ αν επιδείξουν πλαστά έγγραφα.

Αύριο Τρίτη εκτός απροόπτου, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η εβδομάδα που ξεκινά υπό διαφορετικές συνθήκες, θα ήταν ιδανική για την κυβέρνηση για να αυξήσει την πολιτική της πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι την Τετάρτη στη Βουλή όλα τα φώτα θα πέσουν πανω στο Νίκο Παππά. Ωστόσο, η κυβέρνηση μπαίνει σε θέση απολογίας μετά την επιδείνωση της πανδημίας αλλά και το νέο γύρο δημοσιευμάτων της εφημερίδας Documento για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να “καμουφλαριστει” μετοχική συμμετοχή του σε ξένη εταιρεία όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΝΔ ανέλαβε να εκδώσει απάντηση περιορίζοντας την υπόθεση στην αγορά του σπιτιού στη Γαλλία, κάτι που όπως σημειώνει εχει ελεγχθεί εξονυχιστικά απο όλες τις αρμόδιες αρχές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ομως επανήλθε δριμύτερη μετά απο αυτή την χλιαρή τοποθέτηση ζητώντας να προσκομιστούν ολα τα αποδεικτικά στοιχεία.

  • “Ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός της χώρας υπέβαλε εσκεμμένα ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2016 αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγος του εξακολουθούσε να διατηρεί έως το 2020 μετοχές σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία;” ρωτά η Κουμουνδούρου προιδεαζοντας για νέο γύρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Παναγιώτης Δρίβας