Ρατσιστικές επιθέσεις σε μαύρους παίκτες της Αγγλίας για τα πέναλτι

 Ρατσιστικές επιθέσεις σε μαύρους παίκτες της Αγγλίας για τα πέναλτι

Αηδιασμένη δηλώνει σε ανακοίνωσή της η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν οι μαύροι παίκτες της Αγγλίας μετά την ήττα από την Ιταλία στα πέναλτι στον τελικό του Euro 2020. Οι οπαδοί ξέσπασαν κατά των παικτών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και κυρίως απέναντι στους Σάκα, Ράσφορντ και Σάντσο για τις χαμένες εκτελέσεις στην διαδικασία των πέναλτι.

Οι παίκτες της Αγγλίας που απέτυχαν από την άσπρη βούλα δέχτηκαν ρατσιστικές επιθέσεις μέσω social media. Οι Μπουκαγιό Σάκα, Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών μηνυμάτων στα social media από Αγγλους οπαδούς. H αγγλική ομοσπονδία (FA) με ανακοίνωση καταδίκασε αυτές τις αντιδράσεις δηλώνοντας αηδιασμένη.

Ο Γκάρεθ Σάουγκέϊτ τόνισε πως οι εκτελεστές των πέναλτι προέκυψαν από τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας και ταυτόχρονα θεωρεί πως όλη η ομάδα ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν νίκησαν στον κανονικό αγώνα και κατά την παράτασή του.

Αναλυτικά: «Αυτό είναι πάνω μου, εγώ αποφάσισα για τα πέναλτι και ποιοι θα τα εκτελέσουν, με βάση αυτά που έχουμε κάνει στην προπόνηση, κανείς άλλος. Είναι δική μου ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα