Λουκέτο και πρόστιμα σε 3 καταστήματα εστίασης για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς

 Λουκέτο και πρόστιμα σε 3 καταστήματα εστίασης για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς

Φωτό Αρχείου

Πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε 3 καταστήματα εστίασης μετά από ελέγχους σε νότια και ανατολική Αττική – «Θα συζητηθεί αν τελικά υπάρξουν μεικτοί χώροι» δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διενήργησε ελέγχους Παρασκευή και Σάββατο, μεταμεσονύκτιες ώρες, σε καταστήματα εστίασης σε νότια και ανατολική Αττική.

Eπιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε 3 από αυτά για παραβίαση μέτρων κατά της Covid-19.

Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης των μέτρων – «Θα συζητηθεί αν τελικά υπάρξουν μεικτοί χώροι»

Επίκεινται αλλαγές στην εστίαση

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση μελετά πλέον διορθωτικές κινήσεις στην εστίαση και τη διασκέδαση επιβεβαίωσε αρχικά εχθές με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. «Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι και να εκμεταλλευτούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή.

Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις συστάσεις των ειδικών ώστε να εξασφαλίσουμε ότι μια αύξηση στα κρούσματα δεν θα μεταφραστεί σε πίεση στο σύστημα υγείας και ότι η οικονομική δραστηριότητα δεν θα διακοπεί με απότομα πισωγυρίσματα», είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο Mega