Πιερρακάκης: Πότε θα είναι διαθέσιμη η Freedom Pass

 Πιερρακάκης: Πότε θα είναι διαθέσιμη η Freedom Pass

“Είναι μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα με 150 ευρώ, θα είναι ψηφιακή και θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου, πριν από τις 20 Ιουλίου. Θα την παίρνει κάποιος μετά την πρώτη δόση, ανάμεσα σε άλλα είναι για να προλάβουμε τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί η κάρτα αφορά είτε σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό είτε σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον πολιτισμό” δήλωσε για το Freedom Pass ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Έχοντας παρατηρήσει στατιστικά τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες, όσοι κάνουν την πρώτη δόση, κάνουν και τη δεύτερη” υπογράμμισε. “Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι, δεν υπάρχει πλήρης κανονικότητα” συμπλήρωσε.

Freedom Pass: Πόσα ραντεβού κλείστηκαν

“Αναλύθηκαν τα νούμερα χθες στην παρουσίαση, είμαστε με βάση τα κλεισμένα ραντεβού και με βάση το πόσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί κοντά στο 50%, ο στόχος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως είναι να μεγιστοποιήσουμε αυτό το ποσοστό, να μεγιστοποιήσουμε το τείχος ανοσίας. Ειδικά για τους νέους ο στόχος είναι διπλός. Από τη μία είναι μια πράξη αναγνώρισης, γιατί οι νέοι στερήθηκαν πολλά πράγματα όλους αυτούς τους μήνες και αυτά που στερήθηκαν είναι αυτά τα οποία αφορά η κάρτα. Και από την άλλη είναι μια πράξη ενθάρρυνσης, δηλαδή να προσπαθήσουμε όσο πιο πολλούς μπορούμε να τους ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν ειδικά τώρα” ανέφερε.

Σχετικά με την κριτική από την αντιπολίτευση ότι πρόκειται για μια δωροδοκία, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι “δεν συμφωνώ καθόλου, είναι μια παρωχημένη ανάλυση. Δίνουμε ένα επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα, αυτό υποτιμά τους γονείς; Η άδεια μητρότητας, η άδεια πατρότητας, παντού υπάρχουν κίνητρα στην πολιτική, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Τα κίνητρα υπάρχουν για να μπορέσεις να κατευθύνεις κάποια πράγματα προς έναν συγκεκριμένο στόχο. Ο εμβολιασμός είναι εθνικός στόχος. Πρέπει όσο το δυνατόν περισσότεροι να εμβολιστούν με όποια εργαλεία έχουμε. Βλέπουμε και τι κάνουν οι άλλες χώρες και προσπαθούμε να ωθήσουμε την κατάσταση προς κάπου που θα είναι καλύτερα για όλους μας”.

Σχετικά Άρθρα