Γλυκά Νερά: Οι νέες παρέες του Μπάμπη στον Κορυδαλλό

 Γλυκά Νερά: Οι νέες παρέες του Μπάμπη στον Κορυδαλλό

Στην ΣΤ΄πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατείται ο δολοφόνος της Καρολάιν.

Ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μοιράζεται ένα κελί με άλλους τρεις κρατούμενους (έναν σωφρονιστικό για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Ιωαννίνων, έναν για λαθρεμπορία και έναν κατηγορούμενο για ναρκωτικά) όπως φαίνεται έχει έρθει πιο κοντά με τον διεφθαρμένο σωφρονιστικό, με τον οποίο περνά μαζίτις περισσότερες ώρες.

Στην ίδια πτέρυγα, τη λεγόμενη VIP όπου φιλοξενούνται τρόφιμοι χαμηλής επικινδυνότητας κρατείται και ο Μένιος Φουρθιώτης, με τον οποίο έχει έρθει κοντά, ενώ αυτό που ζήτησε -εκτός από το να ενταχθεί στα μεροκάματα προκειμένου όπως είπε να περνάει τον χρόνο του και φυσικά να δείξει καλή διαγωγή που θα χρησιμοποιήσει ως άσο για τη μελλοντική του μεταχείριση, αφού τα μεροκάματα μετρούν διπλές ημέρες- ήταν βιβλία, αλλά και τηλεκάρτες, για την επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους.

Ξαφνική οδηγία ΠΟΥ: Να επιστρέψουν οι μάσκες παντού

Εν τω μεταξύ, αποκλειστικές εικόνες από το εσωτερικό του κελιού στον Κορυδαλλό, όπου κρατείται ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, εξασφάλισε το Mega.

Πρόκειται για κελί στη VIP πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατείται ο 33χρονος δολοφόνος της 20χρονη Καρολάιν μαζί με άλλα τρία άτομα.

Το κελί έχει δύο κουκέτες, ένα ψυγείο, και ξεχωριστό μπάνιο.

keli1
keli2
keli3

Η πρώτη φωτογραφία από τον Κορυδαλλό

Tην πρώτη φωτογραφία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης Κάρολαϊν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, έφερε στο φως της δημοσιότητας το Star.

Στην φωτογραφία που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός, φαίνεται ο συζυγοκτόνος πίσω από τα συρματοπλέγματα του Κορυδαλλού, σε έναν από τους πρώτους προαυλισμούς του στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών.

Όπως φαίνεται, στέκεται όρθιος κάτω από το υπόστεγο, δίπλα σε ένα τραπέζι. Φοράει ένα μπλε σορτσάκι και μια γκρι μπλούζα.  Έχει βάλει τα χέρια του στη μέση και συζητάει με έναν άλλον κρατούμενο που κάθεται απέναντί του σε ένα παγκάκι.

Η συνάντηση με τον δικηγόρο του

«Για τις φωτογραφίες για τις συνθήκες κράτησης του εντολέα μου δεν γνώριζα, τις είδα και εγώ από το διαδίκτυο. Δεν ξέρω πώς τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, θέλω να τονίσω ότι όλοι συνήγοροι δε φέρουν μαζί τους κινητά και ελέγχονται πλήρως», σημείωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης αναφορικά με τις φωτογραφίες που παρουσίασε αποκλειστικά το Mega από το κελί στον Κορυδαλλό όπου κρατείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, εχτές είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον εντολέα του. «Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το τέκνο του και η έκδοση της απόφασης της επιμέλειας που θα γίνει τη Δευτέρα», ανέφερε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Για την επιμέλεια, σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τη διαδικασία άλλος συνάδελφός μου. Το μοναδικό που μου έχει πει ο εντολέας μου είναι ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό για το παιδί. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο. Η οικογένεια του εντολέα μου θέλει την από κοινού επιμέλεια. Αλλά έχω ενημερωθεί και από τον κ. Χαρμάνη από την οικογένεια της Καρολάιν ότι έχουν διαφοροποιημένη θέση. Θα κριθεί το θέμα από τη δικαιοσύνη. Στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει θέμα γονικής μέριμνας. Είναι μακρινό το συγκεκριμένο θέμα. Σίγουρα θα πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα δικαστήριο, αλλά στην παρούσα φάση δεν το συζητάμε καν», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Ο εντολέας μου έχει μιλήσει για τα πραγματικά περιστατικά και την προγενέστερη κατάσταση πριν την τέλεση του αδικήματος, που είναι αναμφίβολα ένα πολύ βαρύ αδίκημα και αξίζει την τιμωρία. Η θέση του κατηγορούμενου είναι σαφής: Δεν υπήρχε καμία προμελέτη, κανένας προσχεδιασμός, κανένας συνεργός. Η αξιολόγηση των όσων είπε θα γίνει από την ελληνική δικαιοσύνη. Σε επίπεδο δικογραφίας τα στοιχεία αξιολογούνται ακόμα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Περιμένουμε πολλές διαδικαστικές πράξεις ώστε να φανεί και η τελευταία λεπτομέρεια που θα επιβεβαιώσει ή όχι τη θέση του εντολέα μου», ανέφερε ακόμα ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Δεν έχω διαπιστώσει πισωγυρίσματα σε όσα λέει από την ημέρα που τον έχω αναλάβει. Δεν υπάρχει καμία σχέση της υπόθεσης με την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Δεν γνωρίζονταν, δεν υπήρχε καμία επαφή», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

Θα μιλήσουν τα κινητά…

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο οποίος μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Περί συνεργού, πράγματι από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις αναλύσεις των τηλεφωνικών κλήσεων και των συσκευών της Καρολάιν και του συζυγοκτόνου, δεν προκύπτει ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο στο χώρο. Ούτε φαίνεται γενικότερα να υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να παίζει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση. Περιμένουμε να δούμε τα πλήρη δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα», εξήγησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σχετικά με την είδηση που θέλει την Καρολάιν να έψαχνε σπίτι στην Κρήτη, ο ίδιος είπε ότι «Παρουσιάστηκαν κάποια στοιχεία με επιφύλαξη. Διατηρούμε αμφιβολίες για το τι έχει συμβεί με το σπίτι στην Κρήτη που φαίνεται πως ήθελε να νοικιάσει η Καρολάιν και αν έκανε το ταξίδι», ενώ τόνισε ότι δείγμα του πόσο καλά ήταν οργανωμένη η σκηνοθεσία που ακολούθησε του εγκλήματος είναι ότι η ΕΛΑΣ έφτασε στο σημείο η ΕΛΑΣ να βγάλει επικήρυξη για ληστές.

«Στις 4 του Φλεβάρη διακόπτονται οι συνεδρίες με την κ. Μυλωνοπούλου, ενώ υπήρχε μεγάλη ένταση στο ζευγάρι και είχε γίνει λόγος για χωρισμό. Η κ. Μυλωνοπούλου έλαβε μήνυμα από την Καρολάιν ότι “πρέπει να σταματήσουμε”, και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και του είπε ότι θα είναι λάθος να σταματήσουν. Εκείνος συμφώνησε και είπε ότι “θα το διορθώσουμε”, αλλά δεν επανήλθαν ποτέ», σημείωσε κλείνοντας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση αν κάνει το λάθος ο κατηγορούμενος και προσπαθήσει να επιρρίψει ευθύνες στο θύμα, θα αποδυναμώσει κάθε πιθανότητα να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό. Όλα τα ελαφρυντικά συνδέονται με τη στάση του κατηγορούμενου μέσα στο δικαστήριο. Κατά τη γνώμη μου είναι εσφαλμένη υπεράσπιση να πει ο κατηγορούμενος ότι έφταιγε το θύμα. Στον πρώτο βαθμό, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν πρόκειται να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και θα δώσει μεγάλο αγώνα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για να σπάσει τα ισόβια. Πιστεύω ότι στο φοβερότερο αδίκημα όπως είναι αυτό, θα είναι ντροπή να βγει εκτός φυλακής ο κατηγορούμενος στα έξι χρόνια», τόνισε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφορικά με την υπόθεση και την ποινή του δράστη.

«Δεν έχουμε εικόνα για το παιδί, και ακόμα και αν το είχα εξετάσει δε θα έβγαινα να μιλήσω δημόσια. Το πώς θα μάθει ένα παιδί που έχει βιώσει ένα μεγάλο τραύμα, έχει βιώσει ένα βίαιο αποχωρισμό, αυτή η καταγραφή θα το συνοδεύει για την υπόλοιπη ζωή του. Δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Το παιδί αρχίζει τις λεκτικές καταγραφές από 3 μηνών και πάνω. Το παιδί καταγράφει τη μυρωδιά της μητέρας, τη φωνή της. Το ερώτημα είναι πώς θα ανασυρθούν οι μνήμες και τι αποθηκεύεται. Δεν πρέπει να μεταφερθεί το περιστατικό στο παιδί με ρητορική μίσους», τόνισε από την πλευρά της η κλινική ψυχολόγος και δρ. Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Άννα Κανδαράκη.

Σχετικά Άρθρα