Παρασκήνιο: Ένταση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – “Άδειασμα” Τσίπρα στον Πολάκη και ψηφοφορία για Fraport

 Παρασκήνιο: Ένταση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – “Άδειασμα” Τσίπρα στον Πολάκη και ψηφοφορία για Fraport

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα ηχηρό άδειασμα επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας στον αψύ κρητικό βουλευτή του Παύλο Πολάκη για την άκαμπτη στάση του απέναντι στους εμβολιασμούς. Όμως η ικανοποίηση για τα στελέχη της Ομπρέλας και τους συνεργαζόμενους από το ΠΑΣΟΚ δεν στάθηκε ικανή για να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα με τα στελέχη της ομπρέλας να βάζουν θέμα ψηφοφορίας για μια σύμβαση του 2015 για τις ενισχύσεις των αεροδρομίων.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Με το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του πολιτικού Συμβουλίου να τοποθετούνται κατά του Παύλου Πολάκη για τη στάση που τηρεί κόντρα στην κεντρική γραμμή του κόμματος και του ίδιου του κ. Τσίπρα για το θέμα των εμβολιασμών δεν έμειναν και πολλά περιθώρια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρά στην τοποθέτησή του στο κομματικό όργανο να αδειάσει ολοκληρωτικά τον Βουλευτή Χανίων.

  • «Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Επιτροπής που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης»

Αυτά ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα με τα στελέχη παίρνοντας το λόγο να σημειώνουν ότι η στάση του να σημειώνουν με δηκτικό ύφος ότι «δεν έχουμε σχέση στη Αριστερά με αυτές τις απόψεις».

Απάντησε με Αναγνωστάκη

Κι όλα αυτά συνέβαιναν παράλληλα με τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την αποκατάσταση των παραχωρησιούχων των αεροδρομίων, δηλαδή της fraport λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Ο κ. Πολάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα σκεφτεί από Φθινόπωρο ποιο εμβόλιο θα κάνει και αν θα το κάνει και συστηματικά με το που πέφτει στα χέρια του κάποια μελέτη να επιχειρηματολογεί υπερ του εμβολιασμού με τα «αδοκίμαστα» εμβόλια για την covid-19 μόνο στους άνω των 60-65 ετών και όχι οριζόντια σε όλες τις ηλικίες, επανήλθε με βολές κατά των συντρόφων του από το πολιτικό Συμβούλιου αλλά και προς τους «εξ αριστερών απολογητές του αφηγήματος του Μωυσή», όπως έγραψε μόλις χθες και πάντα στο facebook, επέλεξε να απαντήσει με στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη στέλνοντας το μήνυμα ότι θα επιμείνει.

«όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,
έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες…
Εκεί, προσεκτικά σε μια γωνιά μαζεύω με τάξη,
φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο.
Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω
με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω
με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω
όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω».

Ρεβάνς

Και μπορεί ο Νίκος Φίλης και οι 53 να είχαν πιαστεί «αδιάβαστοι» σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο όταν εναντιώνονταν στην απόφαση του προέδρου να υπερψηφιστεί η σύμβαση που είχε ετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για την επένδυση στο Ελληνικό θέτοντας και τότε ζήτημα για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, ωστόσο αυτή τη φορά είχε και συμπαραστάτες. Αποτέλεσμα και έπειτα από έντονες διαφωνίες να τεθεί το ζήτημα της fraport σε ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικράτησε μεγάλη ένταση με το κλίμα να βαραίνει στη συνεδρίαση. Μετά από τις τοποθετήσεις και του πρώην προέδρου της Βουλής αλλά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου αποφασίστηκε να η ΚΟ να ψηφίσει παρών και σε σύνολο 45 μελών του οργάνου οι 6 διαφοροποίησαν τη θέση τους με τους τρεις τουλάχιστον να τοποθετούνται κατά.

Πάθη του 15

Το ζήτημα ερέθισε τα αριστερά αντανακλαστικά και ξύπνησε πάθη του πρώτου 6μήνου με τον Γιάνη Βαρουφάκη να εξαπολύει καρφιά κατά των πρώην συντρόφων του στην Πρώτη Φορά Αριστερά.

  • Στις αιχμές του πρώην υπουργού οικονομικών απάντησε ο Νίκος Παππάς για να ακολουθήσει ένα πινγκ πονγκ με το ΜεΡΑ25 στο τουίτερ.

Ενώ ο κ. Βαρουφάκης με αρκετή δόση από Ανδρέα Παπανδρέου στην ομιλία εξ αφορμή και της επετείου από το θάνατό του μίλησε για υποταγή και ανευ χάρισμα με το λογαριασμό να πηγαίνει στους πολίτες των αεροδρομίων της χώρας στους Γερμανούς.

Ο Νίκος Παππάς θύμισε στον κ. Βαρουφάκη ότι ήταν ο ίδιος που είχε «εισηγηθεί στον κύριο Τσίπρα να συναινέσει σε ανακοινωθέν που έλεγε ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θα συνεχίσει το προηγούμενο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δηλαδή που περιελάμβανε τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων της Fraport» για να θυμίσει ότι ήταν και άλλοι παρόντες εκείνους τους μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι «όταν ο κ. Βαρουφάκης και οι βουλευτές του απευθύνονται στο ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουν στην αίθουσα υπάρχουν πρόσωπα που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες των όσων έγιναν εκείνο τον καιρό και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί».

Η συνέχεια δόθηκε στο τουίτερ με τον έμπειρο Νίκο Παππά να προειδοποιεί κομψά τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ότι υπήρχαν και άλλοι που άκουσαν τι συνέβαινε σε εκείνη την διαπραγμάτευση για την οποία, όπως είχε διευκρίνισε, εξακολουθούν να νιώθουν περήφανοι.

Σχετικά Άρθρα