Φιάσκο με τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ: Αποσύρθηκαν…λόγω ζέστης – ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση

 Φιάσκο με τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ:  Αποσύρθηκαν…λόγω ζέστης – ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση

Εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, καθώς τα λεωφορεία της Λειψίας και τα άλλα μεταχειρισμένα που νοίκιασε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, αποσύρονται κακήν κακώς λόγω ζέστης. Όπως αναφέρει το Συνδικάτο των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, «λόγω του καύσωνα, τα λεωφορεία που δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά οδηγούνται προς αντικατάσταση στα αμαξοστάσια, κατόπιν ενημέρωσης Αρχιτεχνείου και Σταθμάρχη».

«Η κοροϊδία με τα λεωφορεία-“σαπάκια” από τη Λειψία, που έπιαναν φωτιά στις ανηφόρες του Χορτιάτη, έλαβε και επίσημα τέλος», σχολιάζει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης.

Όπως σημειώνουν, «η ακαταλληλότητα των οχημάτων, που με δόξα και τιμή υποδέχονταν πριν από λίγους μήνες οι Καραμανλής, Ζέρβας και Σκόδρας, οδηγεί τα μόλις 17 λεωφορεία που εκτελούσαν δρομολόγια, πίσω στα αμαξοστάσια.

Εκεί, όπου βρίσκονται ακινητοποιημένα από την πρώτη ημέρα 32 ακόμα οχήματα του είδους. Η απόσυρσή τους αποδίδεται στην έλλειψη κλιματισμού και παραθύρων».

«Η ευθύνη για την προμήθειά τους, τη σπατάλη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και την κοροϊδία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, εν μέσω κοροναϊού και συνωστισμών ανήκει ολόκληρη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ.

Η έκθεση των επιβατών στους κινδύνους του κοροναϊού και η απαξίωση του ΟΑΣΘ, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, θα μας βρει όλους απέναντι» καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.