Τουρισμός: Οργή στους ξενοδόχους της Βορείου Ελλάδας για τις καθυστερήσεις σε Εύζωνους-Προμαχώνα

 Τουρισμός: Οργή στους ξενοδόχους της Βορείου Ελλάδας για τις καθυστερήσεις σε Εύζωνους-Προμαχώνα

Οργή και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων της Βόρειας Ελλάδας λόγω των προβλημάτων που διαπιστώνονται στις βόρειες εισόδους από όπου όπου εισρέει ο οδικός τουρισμός από τις βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα με όσα είπε στην voria τουριστικοί παράγοντες πληθαίνουν οι Βαλκάνιοι που στρέφονται συστηματικά στις πτήσεις τσάρτερ προς παραθεριστικούς προορισμούς της νησιωτικής και νότιας Ελλάδας.

«Είχαμε αρκετές ακυρώσεις από τουρίστες που μαθαίνοντας για την ταλαιπωρία και τις ουρές σε Ευζώνους, Προμαχώνα και Νυμφαία αποφασίσουν να αλλάξουν προορισμό, ενώ όσοι φτάνουν τελικά στα ξενοδοχεία μας είναι εξοργισμένοι, ξεσπούν στο προσωπικό των ξενοδοχείων και χρειάζονται δύο μέρες μόνο για να συνέλθουν!»

Γλυκά Νερά: 10 ερωτήματα για το παρασκήνιο του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ στην γυναικοκτονία

Την εικόνα αυτή μετέφεραν μιλώντας στο Radio North 98 τόσο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Μανδρίνος.

«Μακάρι να γίνει κάτι δραστικό, διότι δεν είμαστε ούτε καν στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου κι αν αυτή είναι σήμερα η εικόνα στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που οι επισκέπτες θα είναι πολλαπλάσιοι σε αριθμούς», υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος.

Αμφότεροι, στην παρατήρηση ότι συμπτωματικά καταλήγει η όλη κατάσταση να διαμορφώνει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των προορισμών της Βόρειας Ελλάδας και υπέρ άλλων περιοχών, δεν δίστασαν να εξαπολύσουν αιχμές.

«Και πέρσι υπήρξε το φαινόμενο, αλλά φέτος παράγινε και δεν εννοώ ότι είναι κακό να “πετούν” Βαλκάνιοι προς το νότο, κάθε άλλο, αλλά αυτό δεν μπορεί την ίδια ώρα ο οδικός τουρισμός μας να υφίσταται τέτοια δυσφήμιση» είπε ο κ. Μανδρίνος. «Εσείς το λέτε, ότι δεν μπορεί να είναι σκέτη αστοχία αυτό που συμβαίνει. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα το πούμε κι εμείς. Δεν μας νοιάζει πόσα υπουργεία… δεν μπορούν να συνεννοηθούν τόσο καιρό. Δεν είναι δυνατόν, να πρέπει να ασχολείται προσωπικά ο πρωθυπουργός, να αφήνει τα ελληνοτουρκικά, την Αίγυπτο και να ασχολείται προσωπικά με θέματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και μήνες!»

«Τα μέτρα ελέγχουν για covid, είναι αλήθεια πως είναι πολύ πιο αυστηρά και διεξοδικά για… ορδές επισκεπτών στα σύνορα, ενώ είναι πολύ χαλαρά για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς προς προορισμούς του νότου», πρόσθεσε ο κ. Τάσιος. «Μόλις προ ημερών έθεσα το θέμα της ταλαιπωρίας στα βόρεια σύνορα και στον πρωθυπουργό. Ελπίζουμε δραστική βελτίωση.»