Στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος – Βέβαιη θεωρείται η προφυλάκιση

 Στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος – Βέβαιη θεωρείται η προφυλάκιση

Ο 33χρονος δολοφόνος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος που αφαίρεσε τη ζωή από την 20χρονη Καρολάιν καλείται σήμερα Τρίτη να περάσει το κατώφλι του 12ου τακτικού ανακριτή, για να απολογηθεί. Αν και ο ίδιος έχει ήδη ομολογήσει τα δύο κακουργήματα και τα δύο πλημμελήματα που του έχουν αποδοθεί, οι λεπτομέρειες της υπερασπιστικής του γραμμής θα δείξουν πού στοχεύει ο κατηγορούμενος σε ένα μελλοντικό στάδιο.

Η προσωρινή κράτηση, μέτρο περιορισμού το οποίο μπορεί να διατάξει ένας ανακριτής μετά την απολογία του κατηγορουμένου, θεωρείται δεδομένη για την περίπτωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Με ένα ένταλμα σύλληψης να έχει εκδοθεί εις βάρος του, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος δεν έχει αναστολές, πράγμα που καταδεικνύεται από το έγκλημα αυτό καθαυτό, και ένα ειδεχθές έγκλημα ομολογημένο, ύστερα από 38 ημέρες εμπαιγμού των αστυνομικών αρχών, η προφυλάκιση θεωρείται μονόδρομος.

Άλλωστε, κατά πληροφορίες, στο ίδιο το ένταλμα αναφέρεται ότι ο 33χρονος είναι ύποπτος φυγής εξαιτίας της επαγγελματικής ιδιότητάς του και της οικονομικής του άνεσης, καθώς και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, λαμβανομένου υπόψη του τρόπου θανάτου της Κάρολαϊν, της σκηνοθετημένης ληστείας και της προσπάθειας παραπλάνησης των αρχών.

Η απολογία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 10 το πρωί, οπότε και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνοδευόμενος από το συνήγορο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, θα προσέλθουν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή θα απολογηθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (κακούργημα), της κακοποίησης ζώου (κακούργημα), της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους (πλημμέλημα) και της ψευδούς κατάθεσης κατ’εξακολούθηση στις αρχές (πλημμέλημα).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερασπιστική γραμμή θα συγκλίνει με τα όσα κατέθεσε στην αστυνομία την 17η και τη 18η Ιουνίου 2021, οπότε και ομολόγησε τη δολοφονία. Ουσιαστικά, στο υπόμνημα που θα καταθέσει στον ανακριτή, αναμένεται να εμείνει στο ότι δεν αντιλήφθηκε τι έγινε παρά μόνο όταν ήταν πλέον αργά, ενώ στη συνέχεια βρισκόταν σε κατάσταση πανικού. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι θα αναφερθεί σε εντάσεις που υπήρχαν μεταξύ του ζευγαριού -τις οποίες όμως, ουδέποτε είχε αναφέρει στις αρχές πριν την ομολογία του- ενώ θα επισημάνει ότι ο μόνος λόγος που σκηνοθέτησε τη ληστεία στη συνέχεια, σκοτώνοντας ακόμη και το κουτάβι που είχαν υιοθετήσει, ήταν για να αποφύγει τη σύλληψη του και να μην μεγαλώσει η 11 μηνών κόρη τους, δίχως κανέναν από τους δύο γονείς.

Πάντως, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις σε ορισμένα καίρια ερωτήματα, που εξακολουθούν πέντε ημέρες από τη σύλληψη του να υφίστανται. Ίσως το βασικότερο ζήτημα που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί, είναι εάν η Κάρολαϊν βρίσκονταν σε κατάσταση ύπνου ή όχι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας. Ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε ένταση, στα πλαίσια της οποίας ο ίδιος πριν καταλάβει τί είχε συμβεί, είχε βάλει τέλος στη ζωή της συζύγου του.

“Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω κι αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρους του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματος μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2 – 3 φορές: “την μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”.

Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως ότι ήταν μάταιο” είπε στους αστυνομικούς τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου, λίγο πριν οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, από την ιατροδικαστική έκθεση δεν φαίνεται να προκύπτουν εκχυμώσεις ή εκδορές που να καταδεικνύουν κάποια μορφή αντίστασης από την πλευρά του θύματος,, έστω και ενστικτωδώς σε μία προσπάθεια της να παραμείνει στη ζωή, ιδίως εάν εκείνη τη στιγμή ήταν ξύπνια. Αντίθετα με τη θέση του κατηγορούμενου είναι και τα αποτελέσματα από το smartwatch, το οποίο φορούσε η Κάρολαϊν το βράδυ της δολοφονίας, και μέσω του οποίου καταγράφηκαν οι καρδιακοί της παλμοί. Η ερμηνεία που έχει δοθεί, είναι ότι το θύμα κοιμόταν, την ώρα που ο 33χρονος πιλότος ξεκίνησε το αποτρόπαιο έργο του.

Καρέ – καρέ θα πρέπει να περιγράψει ο κατηγορούμενος και τις ενέργειες του ως προς τη σκηνοθετημένη ληστεία και ειδικότερα αναφορικά με την άμεσα ασφαλείας που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού στα Γλυκά Νερά. Όπως είναι ήδη γνωστό, η κάμερα έχει ξηλωθεί ενώ απουσίαζε και η κάρτα μνήμης. Αν και ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει πως η αφαίρεση έγινε μετά τη δολοφονία, δηλαδή μετά τις 4 τα ξημερώματα, από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ η ώρα αφαίρεσης υπολογίζεται στις 12:30 περίπου το βράδυ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο του προμελετημένο εγκλήματος.

Πηγή: news247.gr