Το Ισραήλ θα δώσει 1 εκατ. δόσεις εμβολίων στους Παλαιστίνιους

 Το Ισραήλ θα δώσει 1 εκατ. δόσεις εμβολίων στους Παλαιστίνιους

Σε συμφωνία για τη χορήγηση 1 εκατ. δόσεων εμβολίου, ήρθαν Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή, με μία αποστολή να αναμένεται αργότερα αυτήν την χρονιά. Οι δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech που θα παραδοθούν θα είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης.

Το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να βοηθήσει τις εμβολιαστικές προσπάθειες στην Παλαιστίνη. Την ίδια ώρα, το 55% των Ισραηλινών έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, σε μια τεράστια εκστρατεία.

Στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, περίπου 30% επιλεγμένων Παλαιστινίων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η συμφωνία που αφορά στη χορήγηση 1-1,4 εκατομμυρίων δόσεων, ανακοινώθηκε από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπενέτ. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα παραδοθούν τα εμβόλια.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν ήδη λάβει εμβόλια από το Ισραήλ, όπως και από Ρωσία, Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον μηχανισμό Covax. Ο ΟΗΕ έχει επικρίνει το Ισραήλ, για τη μη επέκταση του εμβολιαστικού του προγράμματος στους Παλαιστίνιους.

Σχετικά Άρθρα