Ρόδος: Μόλις το 30% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως

 Ρόδος: Μόλις το 30% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως

Μόλις στο 30% φτάνει το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού στη Ρόδο!

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Χαρούλα Γιασιράνη, έκανε για μία ακόμα φορά έκκληση στουςΡοδίτες να εμβολιαστούν ώστε το νησί να γίνει πράσινο και να μπορέσει να τονωθεί η οικονομία από τον τουρισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η σεζόν φέτος, όπως διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά, δεν είναι ακόμη αυτή που θα θέλαμε. Οι ξένοι τουρ οπερέιτορς αυτό που κάνουν είναι να βλέπουν πόσα είναι τα κρούσματα και πόσοι οι εμβολιασμένοι σε κάθε τόπο για να τον προωθούν ως «πράσινο» προορισμό.

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές εξελίξεις – Τα στοιχεία που έδειξαν ως δολοφόνο τον σύζυγο της Καρολάιν

Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμοί δεν είναι στο επίπεδο ακόμη που επιθυμούμε, δηλαδή είμαστε περίπου στο 30% πλήρως εμβολιασμένοι και κοντεύουμε περίπου τις 70.000 σε αυτούς που έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση.

Σε ένα νησί με 150.000 κατοίκους, όπως είναι η Ρόδος, ας μη μείνουμε στην απογραφή που λέει 115.000 κάτοικοι καθώς όλοι ξέρουμε ότι ο πληθυσμός είναι πάνω από αυτό. όταν λοιπόν δε βρισκόμαστε ούτε καν στη μέση του πληθυσμού δεν είναι ένα εφόδιο για το νησί μας αυτό ώστε να θεωρηθεί «πράσινο» δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Γιασιράνη.

Ειδικότερα η αντιπεριφερειάρχης Υγείας δήλωσε τα εξής: «Να κάνω για μία ακόμα φορά έκκληση στους συμπολίτες μας: παρακαλούμε να εμβολιαστείτε για να μπορούμε φέτος να έχουμε τουριστική σεζόν και να μπορέσει να δουλέψει ο κόσμος.

Να τηρούμε τα μέτρα ακόμα και αν είμαστε εμβολιασμένοι. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Το ότι έχουμε ακόμη κάποια κρούσματα σημαίνει ότι είναι δίπλα μας. Ας σκεφτούμε και την ατομική μας υγεία και την κοινωνική υγεία, να τηρηθούν τα μέτρα ακόμα λίγο για να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα προς την ελευθερία».

Σχετικά Άρθρα