“Σωτηρία”: Εργαζόμενος κατηγορείται ότι έβαζε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου

 “Σωτηρία”: Εργαζόμενος κατηγορείται ότι έβαζε κάμερες στα αποδυτήρια του νοσοκομείου

Σοκ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά την καταγγελία για παράνομες καταγραφές από εργαζόμενο. Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι και ιδίως οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, που ανησυχούν μήπως έχουν κινηματογραφηθεί και οι ίδιες από τον συνάδελφο τους, που φέρεται να βιντεοσκοπούσε το νοσηλευτικό προσωπικό στα αποδυτήρια.

«Ο άνθρωπος, ο οποίος είναι στο τμήμα, είχε βάλει κάμερες και παρακολουθούσε το προσωπικό σε αποδυτήρια και κατά τη λειτουργία της κλινικής», λέει ο Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου Κώστας Κουτρουμάνος.

  • Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο σωματείο των εργαζομένων, στόχο αποτελούσαν οι γυναίκες νοσηλεύτριες, που έτσι και αλλιώς και ιδίως τώρα λόγω μέτρων κοροναϊού πήγαιναν να αλλάξουν στα αποδυτήρια του νοσοκομείου, πριν να πιάσουν βάρδια ή όταν τελείωναν.

«Είμαστε ένα νοσοκομείο αναφοράς, ένα νοσοκομείο Ιστορίας με τους εργαζόμενους να δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να δυσφημήσει το νοσοκομείο.

Όσον αφορά το περιστατικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, τόνισε πως: «Δεχθήκαμε μια επώνυμη καταγγελία από έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου και πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας. Μας αναφέρει ότι ο κύριος που μηνύεται έχει στήσει κάμερες στην κλινική και παρακολουθούσε εργαζομένους. Ήταν μέχρι πρόσφατα συνδικαλιστής.

Παραιτήθηκε πρόσφατα γιατί δεχόταν απειλές και εκφοβισμούς από εργαζομένους που ήταν σε αντιπαράθεση. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται είχε κρατήσει το αποδεικτικό υλικό και θα τα δείξει στη Δικαιοσύνη. Προσπαθήσαμε να μας αποκαλύψει το όνομα… ο ίδιος ανάφερε ότι θα προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Η θέση μας είναι πολύ λεπτή πρέπει να υπερασπιζόμαστε όλους τους συναδέλφους.»

«Είπε ότι ο καταγγέλλων θα κάνει όλες τις ενέργειες. Εμείς δώσαμε σημασία στο γεγονός, το γνωστοποιήσαμε στους εργαζομένους και περιμένουμε τις κινήσεις του καταγγέλλοντος».