ΕΕ: Η J&J δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στην προμήθεια εμβολίων

 ΕΕ: Η J&J δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στην προμήθεια εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένει ότι η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, για την προμήθεια εμβολίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το παραπάνω ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθυμίζοντας πως ο ΕΜΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρτίδες του εμβολίου της J&J, που στάλθηκαν στην Ευρώπη προερχόμενες από εργοστάσιο των ΗΠΑ, δεν θα χρησιμοποιηθούν προληπτικά, λόγω ανησυχιών για περιστατικό επιμόλυνσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΜΑ, πρόκειται για συνολικά 17 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

«Έπειτα από την απαγόρευση χορήγησης των παρτίδων αυτών, η εταιρεία δεν αναμένεται να είναι σε θέση να προμηθεύσει 55 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. έχει παραγγείλει συνολικά 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της J&J, 55 εκατομμύρια από τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η εταιρεία έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής περί τα 12 εκατομμύρια δόσεις.

Από την πλευρά της η εταιρεία ουσιαστικά παραδέχθηκε, ότι θα αναπροσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης εμβολίων στην Ε.Ε. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, «η Johnson & Johnson παραμένει δεσμευμένη για την παράδοση 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά του Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία και θα συνεχίσει να ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη εγκαίρως, καθώς θα βελτιώσει τους χρόνους παράδοσης».