ΕΕ: Ανοίγει τις πύλες της και για ανεμβολίαστους από τις ΗΠΑ

 ΕΕ: Ανοίγει τις πύλες της και για ανεμβολίαστους από τις ΗΠΑ

Απόφαση για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια προς την Ε.Ε έλαβε η Ένωση, με τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Αλβανία, Ταϊβάν και Λίβανο, να μπορούν πλέον να ταξιδέψουν στα κράτη-μέλη. Όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι στο Politico, οι πρέσβεις της Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για να αναβαθμίσουν την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική λίστα.

Έτσι οι ταξιδιώτες από τις χώρες που αναφέρθηκαν παραπάνω θα μπορούν να μπαίνουν στην Ε.Ε. ωστόσο τα κράτη μέλη διατηρούν το δικαίωμα να επιβάλουν συγκεκριμένους περιορισμούς, όπως καραντίνα και υποχρέωση για αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Τον Μάιο η Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει το ελεύθερο του ταξιδιού και σε χώρες εκτός Ε.Ε, που παρουσιάζουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Άλλες χώρες που βρίσκονται στη λίστα είναι η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, το Χόνγκ Κόνγκο και το Μακάο.

Σημειώνεται ότι ορισμένα κράτη μέλη, όπως η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν ήδη άρει τους περιορισμούς σε ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα