Αντικειμενικές αξίες: Αύξηση 40% σε Πέραμα – Κερατσίνι και 30% στη Νίκαια -Ραγκούσης: “Αδιανόητη απόφαση”

 Αντικειμενικές αξίες: Αύξηση 40% σε Πέραμα – Κερατσίνι και 30% στη Νίκαια -Ραγκούσης: “Αδιανόητη απόφαση”

“Οι πολίτες και τα νοικοκυριά της Β´ Πειραιά βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με όπλο τις νέες άδικες και αδικαιολόγητα αυξημένες αντικειμενικές αξίες”, αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

“Η δημοσιοποίηση της Υπουργικής Απόφασης του κ. Σταϊκούρα με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων φέρνει νέους άδικους πρόσθετους φόρους στα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, καθώς και στη μεσαία τάξη του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας – Ρέντη, του Περάματος και της Σαλαμίνας”, επισημαίνει σε δήλωσή του.

Δολοφονία Καρολάιν – Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα για την “ψυχολόγο”

“Αλήθεια, πού κατοικούν αυτοί οι «εκτιμητές» όπως και ο Υπουργός Οικονομικών για να προτείνουν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Κερατσίνι κατά 38,89%, στο Πέραμα κατά 40%, στη Νίκαια κατά 29,41 %, στον Κορυδαλλό κατά 16,67%, στο Ρέντη κατά 13,64%, στη  Δραπετσώνα κατά 21,05%, στη Σαλαμίνα  κατά 7,69% , ενώ την ίδια ώρα μειώνονται στην Κηφισιά κατά -34,78%, στην Πεντέλη κατά -20%, στην Εκάλη κατά -9,09%; Μία αύξηση που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω το φόρο μεταβίβασης και κληρονομιάς, τα Δημοτικά Τέλη, τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και πάνω από 20 διαφορετικούς φόρους και τέλη επί ακινήτων, παρά τις ψευδείς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο”, προσθέτει.

“Πρόκειται για μία αδιανόητη κυβερνητική απόφαση που πρέπει να συναντήσει τη γενικευμένη κατακραυγή όλων των κατοίκων της Β´ Πειραιά, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων.  Πρόκειται για μία απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση που πρέπει άμεσα να ανακληθεί”, καταλήγει.