Κοροναϊός: Και άλλο νοσοκομείο με υψηλό ποσοστό θανάτων σε ΜΕΘ

 Κοροναϊός: Και άλλο νοσοκομείο με υψηλό ποσοστό θανάτων σε ΜΕΘ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για αυξημένα ποσοστά θνητότητας στις ΜΕΘ covid των νοσοκομείων της χώρας. Η αρχή έγινε με το νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ σειρά πήρε το νοσοκομείο Πύργου, όπου και εκεί τα ποσοστά αγγίζουν το 100%, σε θανάτους ασθενών με covid-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr, στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ηλείας, από τους 35 ασθενείς με κοροναϊό που μεταφέρθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι 34 έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο ένας φέρεται να μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στην Αθήνα.

  • Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του δημάρχου του Πύργου, που επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα, «είναι γνωστή από καιρό η έλλειψη γιατρών και συγκεκριμένα παθολόγων, σε έναν τομέα με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό οδηγεί στο “κόκκινο” τις περισσότερες φορές τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ειδικά με τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid 19».

Παράλληλα, γιατροί καταγγέλλουν ότι από το νοσοκομείο έχουν αποχωρήσει περί τους 15 συναδέλφους τους, χωρίς να καλυφθούν τα κενά που άφησαν. Όπως τονίζουν οι ίδιοι, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπηρετεί μόνο ένας παθολόγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ελλιπή στελέχωση, ευθύνες φέρεται να έχει και ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, καθώς η κόντρα του με γιατρούς έχει οδηγήσει στην αποχώρηση αρκετούς από αυτούς.

Η πλευρά των γιατρών, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αποδίδει και τις 15 αποχωρήσεις σε αυταρχικές συμπεριφορές του διοικητή.

Σχετικά Άρθρα