Χρυσοχοΐδης:” Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα”

 Χρυσοχοΐδης:” Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα”

Δεν βλέπει αύξηση της εγκληματικότητας παρά το μπαράζ δολοφονικών ενεργειών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης  απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει αύξηση εγκληματικότητας και πρόσθεσε ότι παρά την πανδημία είναι μειωμένα τα στοιχεία εγκληματικότητας, οι ληστείες, οι κλοπές, οι ανθρωποκτονίες και οι διαρρήξεις.

“Η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά μας συγκλονίζει, μας ξεπερνά αλλά είναι ένα μοναδικό περιστατικό, σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν επτά αλληλοεκτελέσεις μπράβων τα τελευταία χρόνια.

“Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα” σημείωσε ο υπουργός και τόνισε: “Η εγκληματικότητα μειώνεται από 10-40% ανά περίπτωση”.

Υποστήριξε δε ότι οι κακοποιοί ξαναγύρισαν στο οργανωμένο έγκλημα εξαιτίας των διατάξεων που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσής είπε: “είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου;”

Δολοφόνησαν γυναίκα έξω από το σπίτι της στην Αγ. Βαρβάρα

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δίνοντας στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία αναρωτήθηκε αν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ευχαριστημένοι μετά την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου και μάλιστα έκανε ειδική αναφορά σε συγκεκριμένο ποινικό, οποίος ευεργετήθηκε από τις διατάξεις.

Ο ίδιος είχε φυλακιστεί το 2015 σε 14 χρόνια κάθειρξη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος 4 χρόνια αργότερα, ήτοι τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο αλλοδαπός 20 ημέρες μετά επανέρχεται στην παρανομία και διαπράττει ληστεία με απόπειρα φόνου!

«Tον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών – Διαρρήξεων υπάρχουν 177 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα περιστατικά βίας εκτίμησε ότι με βάση τα στοιχεία δεν προκύπτει αύξηση της εγκληματικότητας. Αντίθετα, όπως είπε, έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες κλοπές. Σύμφωνα με τα στοιχεία στο πεντάμηνο 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μια μείωση από 10 έως 40%

«Τι υπήρξε και πυροδοτήθηκε φόβος και ανησυχία», αναρωτήθηκε και απάντησε: «Η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων. Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ενώ είναι πηγή ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας δεν μεταφράζεται σε άνοδο εγκληματικότητα. Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τους λογαριασμούς τους το 2007, το 2012, το 2017 το 2018, το 2021. Σας θυμίζω ότι 2018 είχαμε επτά αλληλοεκτελέσεις μπράβων. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη και ανησυχητική».

Μάλιστα, ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα, ανεβαίνει η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας». «Άλλο η εγκληματοφοβία άλλο η εγκληματικότητα. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυτό το αίσθημα με ακρίβεια».

Σχετικά Άρθρα