Ξανθός: Η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ – Άνοιξαν τον Τουρισμό κάνοντας εκπτώσεις στην Υγεία

 Ξανθός: Η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ – Άνοιξαν τον Τουρισμό κάνοντας εκπτώσεις στην Υγεία

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει το σωστό μήνυμα από την εμπειρία της πανδημίας διατύπωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ και Πρώην Υπουργός Ανδρέας Ξανθός.

“Όταν μας λέει, ότι στο εθνικό σύστημα υγείας δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό, αυτό κατά την άποψη μου είναι πλήρης αμφισβήτηση του Ιδρυτικού ρόλου του ΕΣΥ” ανέφερε.

Μάλιστα ο κ. Ξανθός έθεσε το εξής κρίσιμο ερώτημα το οποίο προκύπτει από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το νεο ΕΣΥ, λέγοντας “Θα επενδύσουμε στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στο ανθρώπινο δυναμικό τους, στις δημόσιες υποδομές στον εξοπλισμό τους, ώστε να καλύπτουν περισσότερες ανάγκες με ποσοτικό και ποιοτικό τρόπο ή θα αρχίσουμε ανοίγουμε κομμάτια τα φιλέτα του δημόσιου συστήματος υγείας στην αγορά και να δίνουμε χώρο σε ιδιώτες επενδυτές και συμπράξεις με ασφαλιστικές εταιρίες;”

Παράλληλα επισήμανε ότι: “Βλέπω μια ευθεία πρόθεση από την κυβέρνηση, ιδιωτικοποίησης κρίσιμων τομέων. Αυτό καταλαβαίνω από αυτή την προσέγγιση που λέει ότι το Δημόσιο δεν είναι κατ΄ ανάγκη κρατικό, αλλά μπορεί να είναι ενδεχομένως με υπηρεσίες ιδιωτικές τις οποίες θα αγοράζει κατά κάποιο τρόπο το κράτος”.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό έπρεπε να έρχονται στην χώρα μας οι τουρίστες με μοριακό τεστ και όχι μόνο με εισιτήριο τον εμβολιασμό, διότι οι έρευνες έδειξαν ότι ο εμβολιασμός δεν αποτρέπει την μετάδοση του ιού.
Επίσης, θεωρεί ότι ο έλεγχος του προσωπικού που απασχολούνται στον Τουρισμό με self test, δεν είναι τόσο αξιόπιστος, και γι αυτό έπρεπε να γίνεται με rapid test που είναι πιο αξιόπιστα τα αποτελέσματα τους.
“Μπροστά στην ανάγκη και στην αγωνία να υπάρξει επανεκκίνηση του τουρισμού θα κάνουμε εκπτώσεις στην υγεία” κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα