ΣΥΡΙΖΑ: Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν στο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα

 ΣΥΡΙΖΑ: Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν στο εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα

“‘Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν’, έγραψε ο Μενέλαος Λουντέμης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτω από την πίεση της κοινωνικής αντίδρασης και κατακραυγής για τις αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί, εντείνει καθημερινά την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας”, υπογραμμίζει σε δήλωσή της σχετικά με το σημερινό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Εργασίας, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

“Ενώ ο κ. Χατζηδάκης έχει πλέον παρουσιάσει το ‘εργασιακό νομοσχέδιο’ και καθημερινά δηλώνει ότι ο εργαζόμενος θα δουλεύει δέκα ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή και θα ‘πληρώνεται’ για τις δύο επιπλέον ώρες με ρεπό, κατά τ’ άλλα αγανακτούν με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, αναφέρει και διερωτάται: “Πόσο πια υποτιμούν τους εργαζόμενους όταν συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι τους ‘δίνει δύναμη’ η κατάργηση του οκτάωρου, η επιβολή με ατομική σύμβαση της δεκάωρης εργασίας με μείωση αποδοχών, το σπαστό ωράριο στη μερική απασχόληση, ο διπλασιασμός των φθηνών υπερωριών και οι ανεξέλεγκτες απολύσεις, η κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και οι τιμωρητικές διατάξεις αποτροπής των εργαζομένων από τη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους;”.

“Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα, γιατί βιώνουν τις συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ. Θα δώσουν ηχηρή και αποφασιστική απάντηση σε αυτό το αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο έκτρωμα!”, συνεχίζει η κ. Ξενογιαννακοπούλου και καταλήγει: “Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την προπαγάνδα και τις συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης και να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των νέων και της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιδιώκει η ΝΔ”.

Σχετικά Άρθρα