Πανεπιστημιακή αστυνομία: Επιμένει η κυβέρνηση-Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

 Πανεπιστημιακή αστυνομία: Επιμένει η κυβέρνηση-Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Η έκρηξη της εγκληματικότητας στη χώρα μετά τη λήξη της καραντίνας δεν πτοεί την κυβέρνηση, που συνεχίζει τις «μεταρρυθμίσεις», θεσπίζοντας την αστυνομοκρατία μέσα στα Πανεπιστήμια. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, τη δημοσίευση της προκήρυξης για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων, αρνούμενος να ακούσει τις φωνές της πανεπιστημιακής κοινότητας και του φοιτητικού κινήματος.

  • «Πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει», τόνισε ο πρωθυπουργός, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στα σενάρια περί «παγώματος» του μέτρου.

Η παραδοχή αυτή επιβεβαιώνει τη σκληρή ατζέντα του «νόμου και της τάξης», με την πανεπιστημιακή αστυνομία να αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το φθινόπωρο.

  • «Ενώ γίνονται δολοφονίες, πλέον ανά δωδεκάωρο, το επιτελικό μπάχαλο Μητσοτάκη έχει το μυαλό του να κάνει προσλήψεις αστυνομικών για να τοποθετηθούν στα ακόμη κλειστά πανεπιστημιακά ιδρύματα», σχολίαζε νωρίτερα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή το νέα μαφιόζικο χτύπημα στη Βάρη.

«Η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα