Μπαράζ μαφιόζικων εκτελέσεων: Αιφνιδιασμός στην Κατεχάκη, καλύπτει την ΕΛ.ΑΣ ο Χρυσοχοΐδης

 Μπαράζ μαφιόζικων εκτελέσεων: Αιφνιδιασμός στην Κατεχάκη, καλύπτει την ΕΛ.ΑΣ ο Χρυσοχοΐδης

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι απανωτές μαφιόζικες εκτελέσεις σε δημόσιους χώρους, με τον υπουργό Προστασίας του πολίτη να προχωρά σε μια αμήχανη πολιτικά δήλωση με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά και δικαιολογεί την ΕΛ.ΑΣ από την άλλη.

Όμως η πραγματικότητα είναι πώς μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ, οι έρευνες για την οποία παραμένουν στο σκοτάδι, όπως και για την εξαφάνιση του εγκληματία νεοναζί της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί σε δημόσια θέα 4 μαφιόζικες εκτελέσεις, σκορπώντας κλίμα ανασφάλειας στον πολίτη.

Οι επιθέσεις

  • Στις 7 Μαΐου στην πόλη της Ζακύνθου, δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φτάνουν έξω από το γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είχε επισκεφτεί ο 54χρονος επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης. Ο ένας από αυτούς αποβιβάζεται από το όχημα και με γρήγορα βήματα μπαίνει εντός του γραφείου. Χωρίς να χρονοτριβεί αδειάζει το καλάσνικοφ του πάνω στον επιχειρηματία και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Τον Ιούνιο του 2020 δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή είχαν προσπαθήσει και πάλι να βγάλουν από τη ζωή τον Ντίμη Κορφιάτη. Ο 54χρονος είχε τραυματιστεί, ενώ από τα πυρά είχε χάσει τη ζωή της η 37χρονη σύζυγος του.
  • Στις 16 Μαΐου δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, πλησιάζουν τον 58χρονο πυγμάχο ποδοσφαιριστή με το ψευδώνυμο «Κεφάλας» που βρίσκονταν έξω από καντίνα σε περιοχή της Μεταμόρφωσης. Όταν προσεγγίζουν τον παλαίμαχο πυγμάχο σε απόσταση αναπνοής, ο ένας εξ αυτών με ένα εννιάρι περίστροφο πυροβολεί τον 58χρονο έξι φορές. Το όνομα θύματος είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς υπήρξε και σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί το 2011 και φέρονταν ως αρχηγός ομάδας που πουλούσε προστασίας στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Μεταμόρφωσης.
  • Πέρασαν περίπου δύο εβδομάδες και τα πιστόλια της μαφίας έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Χθες (30/5/2021), ένας 38χρονος έπεσε νεκρός από τις οκτώ σφαίρες που δέχτηκε μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια από άγνωστο άνδρα ο οποίος. Ο “Άρης” που είχε δεχτεί στο παρελθόν άλλες τρεις επιθέσεις, άφησε την τελευταία του πνοή εντός του καταστήματος, με τους αστυνομικούς να είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τη δολοφονία του κρύβονται ανοιχτεί λογαριασμοί που είχε με αντίπαλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας.
  • Σήμερα το πρωί (31/05/2021), ο Τάσος Μπερδέσης πέφτει νεκρός από τις σφαίρες άγνωστων δραστών, οι οποίο επέβαιναν σε ένα πολυτελή μαύρο SUV. Οι δολοφόνοι είχαν στήσει στο θύμα τους, ενέδρα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη. Λίγο πριν ο γνωστός πυγμάχος φτάσει κτίριο όπου βρίσκονταν η σχολή στην οποία προπονούνταν, οι δολοφόνοι τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τα ομαδικά πυρά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αντιπολίτευση με μια μάλλον αμήχανη ανακοίνωση επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας παράλληλα να καλύψει την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της« ,ενώ πρόσθεσε πως «παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες».

Αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι».

Αναλυτικά, η δήλωση του Μιχαλη Χρυσοχοϊδη έχει ως εξής:

«Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες. Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ. Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της!

Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες. Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία , όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία. Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας.

Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη, ενωμένη, συντονισμένη.

Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι. Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα.

Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας! Παράλληλα η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 «μαγαζιά» και 25 «στοχευμένοι» έλεγχοι σε στέκια της νύχτας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!»

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Νωρίτερα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του επισημαίνει:

“Μια νέα δολοφονία, στα Σεπόλια αυτή τη φορά, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των στυγερών δολοφονιών, που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Το οργανωμένο έγκλημα αφήνει τα ματωμένα του ίχνη σε δρόμους, πλατείες, και καφετέριες.

Το νόμος και τάξη που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το πως θα στήσει αστυνομικά τμήματα μέσα στα ΑΕΙ. Το χάσμα ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και στα έργα της κυβέρνησης είναι κραυγαλέο.

Η βαριά εγκληματικότητα φαίνεται να έχει βαθιές ρίζες και η αδυναμία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να την αντιμετωπίσει υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών. Και κοστίζει ζωές. Ως πότε;”

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης:

Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Μία ακόμη δολοφονία, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, στα Σεπόλια, συνέβη πριν λίγες ώρες, για να αποδειχθεί ότι μετά από όσα ζήσαμε, μετά τις επικοινωνιακές εντολές του Πρωθυπουργού, τις συνεντεύξεις της πολιτικής ηγεσίας του Προστασίας του Πολίτη και τις διαρροές του Μαξίμου για τα επικοινωνιακά λευκώματα εγκληματιών που παραδόθηκαν στην δικαιοσύνη, το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει και δρα ανενόχλητο, με την ΕΛΑΣ να παρακολουθεί αδύναμη και από απόσταση την επέλαση της βαρύνουσας εγκληματικότητας και την κυβέρνηση να παραμένει πιστή στο δόγμα “Νόμος και Τάξη”.

Ο τρόμος κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, τα όπλα βγαίνουν – ακόμη και μέρα μεσημέρι – σκορπώντας τον θάνατο όλο και συχνότερα και το μόνο που αλλάζει είναι τα κεντρικά σημεία των πόλεων, στα οποία εγκληματίες δολοφονούν ανεξέλεγκτα, δίπλα σε ανυποψίαστους πολίτες.

Αναπάντεχη τροπή στην εκτέλεση του Αριστείδη Παππά στα Σεπόλια – Πληροφορίες ότι το θύμα εμπλέκεται στη δολοφονία Καραϊβάζ (vid)

Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό επιτελικό μπάχαλο γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία – με το Μαξίμου να διαρρέει ότι δεν θα συγκροτηθεί ακόμη η πανεπιστημιακή αστυνομία και τους υπουργό και υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώνουν ότι αύριο Δευτέρα θα βγει η προκήρυξη πρόσληψης, περισσότερο των 1000 αστυνομικών (!!!) που θα την στελεχώσουν – αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πλέον τη στοιχειώδη σοβαρότητα ώστε να δει την δραματική κατάσταση γύρω από την ασφάλεια του πολίτη και να ξεπεράσει τους δογματισμούς της.

Εδώ και δύο χρόνια ασχολείται μόνο με τις δυνάμεις καταστολής, την τρομοκράτηση και τη χειραγώγηση των πολιτών με εργαλείο την ξεχαρβαλωμένη Ελληνική Αστυνομία.

Ενώ έχουν ανοίξει όλες οι δραστηριότητες, κρατούν τα πανεπιστήμια κλειστά και δεν πρόκειται όπως φαίνεται να ανοίξουν αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εγκαταστήσει τους μηχανισμούς πάταξης και ελέγχου των φοιτητών μας.

Η ΕΛΑΣ έχει γίνει εργαλείο πολιτικής για τους δογματισμούς της κυβέρνησης, ενώ η ανασφάλεια του πολίτη κάθε μέρα αυξάνεται, χωρίς να έχει εξιχνιαστεί καμία δολοφονία.

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Οι μαφιόζικες επιθέσεις έγιναν μέρος της καθημερινότητας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Καλούμε για πολλοστή φορά το επιτελικό κράτος να σταματήσει τα επικοινωνιακά τρικ, να απαρνηθεί τους δογματισμούς του τρόμου και της πάταξης και να αντιληφθεί ότι πρωταρχικό μέλημα της αστυνομίας πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών και η πάταξη του εγκλήματος.»

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας σε Σεπόλια και Βάρη αναφέρει:

“Οι στυγερές δολοφονίες στα Σεπόλια και στη Βάρη, ήλθαν πολύ γρήγορα να μας θυμίσουν ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το έγκλημα έχει αποτύχει.

Η ανεξέλεγκτη και επιπλέον ασταμάτητη δράση εγκληματικών οργανώσεων, που οργώνουν το λεκανοπέδιο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας δολοφονώντας αδιακρίτως, βαραίνει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της.

Με τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες.

Αυτό αποδεικνύει και η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιήσει λατινοαμερικάνικες τακτικές για να μην εμπλακεί σε «ενοχλητικές φασαρίες».

Σιέστα και σομπρέρο. Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν ενεργεί. Και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, με το φόβο του εγκλήματος να διαχέεται παντού.

Ενώ αναλώνεται επικοινωνιακά στο να κυνηγά μόνο τις συναθροίσεις και τις πολιτικές διαμαρτυρίες ή να καταθέτει «απόρρητους» φακέλους στον Άρειο Πάγο, με τις κάμερες ανοικτές και τους φακέλους ανά χείρας.

Ας ξυπνήσουν τώρα στην κυβέρνηση και ας παρουσιάσουν μέσα στον Ιούνιο ένα συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, λαμβάνοντας υπόψη όσες προτάσεις ανακοινώσαμε ως Κίνημα Αλλαγής πριν λίγες μέρες, για την εμπέδωση μιας ουσιαστικής ασφάλειας για τον πολίτη”.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα δείχνει κάθε μέρα “ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο”, ο κ. Μητσοτάκης εμμένει στο ψηφοθηρικό φετίχ του για την πανεπιστημιακή αστυνομία», αναφέρει το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, για τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.

Το ΜέΡΑ25, στον απόηχο των δολοφονιών και του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ της μαφίας προσθέτει ότι «είναι ενδεικτικό, και απολύτως ανησυχητικό, ποιόν έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «εσωτερικό εχθρό»: τη νεολαία και τα κινήματα αμφισβήτησης, όχι τις μαφίες του κοινού ποινικού που αλωνίζουν ανενόχλητες».

Αναλυτικά το ΜέΡΑ25 αναφέρει:

«Τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα δείχνει κάθε μέρα «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», ο κ. Μητσοτάκης εμμένει στο ψηφοθηρικό φετίχ του για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

»Είναι ενδεικτικό, και απολύτως ανησυχητικό, ποιόν έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «εσωτερικό εχθρό»: τη νεολαία και τα κινήματα αμφισβήτησης, όχι τις μαφίες του κοινού ποινικού που αλωνίζουν ανενόχλητες».

Σχετικά Άρθρα