Με “θετική” ατζέντα, συναντήσεις με ψευδομουφτήδες και tweet για “τουρκική”μειονότητα ο Τσαβούσογλου στη Θράκη (vid)

 Με “θετική” ατζέντα, συναντήσεις με ψευδομουφτήδες και tweet για “τουρκική”μειονότητα ο Τσαβούσογλου στη Θράκη (vid)

Ο κ. Τσαβούσογλου ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή και το τουρκικό προξενείο της πόλης, όπου είχε επαφές με τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ.

Ωστόσο αμέσως με το που βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος έκανε μία προκλητική αναφορά μέσω Twitter σε «τουρκική μειονότητα».

Συναντήθηκε με τους ψευοδομουφτήδες

“Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της τουρκικής μειονότητας” σχολίασε στο Τwitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που φωτογραφήθηκε μαζί με Σερήφ και Μετέ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μάλιστα και δύο στάσεις εκτός προγράμματος, μιλώντας με πολίτες που βρέθηκαν στον δρόμο για να δουν την αυτοκινητοπομπή του. Όπως είπε στους κατοίκους, σύμφωνα με το OPEN, η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό της μειονότητας προσθέτοντας παράλληλα πως τα δικαιώματα της μειονότητας είναι ένα πανανθρώπινο ζήτημα.

“Σας στέλνω τους χαιρετισμούς του Προέδρου” είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. “Μείνε δυνατός” απάντησαν τέσσερις φορές τα μέλη της μειονότητας, με τον Τσαβούσογλου να απαντά και πάλι ότι “είμαστε μαζί με τη βοήθεια του Θεού”.

Η επίσκεψη στο μειονοτικό σχολείο

Έως αυτή τη στιγμή δεν υπήρξε καμία παρουσία του Λεβέντ Σαδίκ, γιου του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την Τουρκία στην περιοχή.
Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής “Τζελάλ Μπαγιάρ” όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών.

Μόλις βγήκε από το σχολείο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θαμνά, εξω από την κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα