Ανοσία πληθυσμού: “Ανώμαλη προσγείωση” από Βασιλακόπουλο – Πού βρισκόμαστε

 Ανοσία πληθυσμού: “Ανώμαλη προσγείωση” από Βασιλακόπουλο – Πού βρισκόμαστε

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά, ότι αυτή τη στιγμή η ανοσία στη χώρα μας βρίσκεται περίπου στο 30%.

Ένα 10% προέρχεται από αυτούς που έχουν νοσήσει κι ένα 20% από αυτούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού έχει μερική ανοσία καθώς έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου καταρρίπτοντας ουσιαστικά το αφήγημα της κυβέρνησης για επίτευξη ανοσίας αγέλης στα μέσα καλοκαιριού.

Όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και ακόμη απέχουμε πολύ από αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό περίπου 70%, αλλά θα πρέπει το ποσοστό αυτό να αυξηθεί γιατί από αυτήν την ηλικιακή ομάδα προέρχονται τα περισσότερα θύματα της πανδημίας.

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», μίλησε και ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος υπογράμμισε πως όντως υπάρχει μια αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, αλλά η αποκλιμάκωση είναι αργή κι αυτό οφείλεται στο ότι ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει όσο θα μπορούσε.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι δυστυχώς υπερτονίστηκαν κάποιες περιπτώσεις παρενεργειών από τον εμβολιασμό και υπερίσχυσε ο φόβος του θανάτου σε κάποιους πολίτες, εντελώς λανθασμένα όμως. Συμπλήρωσε δε πως από όλους αυτούς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία, κανείς δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Σχετικά Άρθρα