Τελευταίες πληροφορίες: Στον “Όμιλο Μαρινάκη” ο ραδιοσταθμός Πρώτο Θέμα 104,6 FM

 Τελευταίες πληροφορίες: Στον “Όμιλο Μαρινάκη” ο ραδιοσταθμός Πρώτο Θέμα 104,6 FM

Στον Όμιλο Μαρινάκη πρόκειται να μεταβιβαστεί ο ραδιοφωνικός σταθμός Πρώτο Θέμα 104,6 FM, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρέως στη ραδιοφωνική αγορά. Ο σταθμός θα αλλάξει χαρακτήρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και θα γίνει αθλητικός ή, κατ’ άλλους, μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός. Με τον τρόπο αυτόn ο εφοπλιστής και μεγαλοεκδότης Β. Μαρινάκης θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση και στα ερτζιανά.

Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, το ερώτημα είναι για ποιο λόγο έβαλε λουκέτο στον Βήμα FM προ τριετίας, όταν εξαγόρασε το πακέτο του ΔΟΛ, το οποίο περιλάμβανε, εκτός από τις εφημερίδες, και τον Βήμα FM.

Η συγκυρία φαίνεται να ευνοεί και την αλλαγή φυσιογνωμίας, στην οποία είναι πιθανόν να προχωρήσει η νέα ιδιοκτησία, καθώς στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι ανοικτή η σχετική διαδικασία, ύστερα από νομοθετική ρύθμιση, η οποία εγκρίνεται με μια απλή αίτηση και ορισμένα δικαιολογητικά.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Πρώτο Θέμα 104,6, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του. Χθες το απόγευμα αναμενόταν και επίσημη ανακοίνωση. Ο σταθμός άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2017 ως ραδιοφωνικό εγχείρημα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, από την οποία αντλούσε μεγάλο μέρος των παραγωγών του.

Ως ενημερωτικός σταθμός απασχολούσε πολλούς εργαζόμενους, δεν διέφερε πολύ από τους μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς, όμως ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει ακροαματικότητα, η οποία κυμαινόταν γύρω στο 1%. Εκτιμάται ότι απασχολούσε περί τους 50 εργαζόμενους. Είναι αμφίβολο εάν θα κρατηθούν ορισμένοι από αυτούς.

Η επιχείρηση ανήκει στο Πρώτο Θέμα κατά 50% και από 25% στο Action 24 και τον Παναγιώτη Κωστάκη.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα