Κυβερνητικές πηγές: Θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσαβούσογλου τη Δευτέρα

 Κυβερνητικές πηγές: Θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσαβούσογλου τη Δευτέρα

Εκτός από τη συνάντησή του με το Νίκο Δένδια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια επανάληψη με αντιστροφή ρόλων, του μοντέλου των συναντήσεων που είχε ο Νίκος Δένδιας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, όπου είχε τετ α τετ και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα και κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του είχε δηλώσει χτες όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, πως έχει όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως συναντήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή, να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Σχετικά Άρθρα