Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ρήμαζε τα Smart – Οι διάλογοι και τα συνθηματικά τους

 Εξαρθρώθηκε η σπείρα που ρήμαζε τα Smart – Οι διάλογοι και τα συνθηματικά τους

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε η σπείρα που ρήμαζε τα Smart και διακινούσε κοκκαίνη καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, πραγματοποίησαν 10 συλλήψεις.

Ενεργό ρόλο στην οργάνωση, που αποτελούνταν από δύο υποομάδες, έπαιζαν και δύο γυναίκες που είχαν στενή σχέση με τον αρχηγό του δικτύου.

Η μία υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης είχε εξειδικευτεί στις κλοπές αυτοκινήτων πόλης και συγκεκριμένα των smart. Οι κινήσεις τους παρέπεμπαν σε ταχυδακτυλουργούς που μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατάφερναν να το αρπάζουν, με τελικό στόχο την αποσυναρμολόγηση του οχήματος και την μετατροπή σε ανταλλακτικά.

Η εγκληματική οργάνωση είχε συγκεκριμένο συνεργείο στα Μεσόγεια, εκεί όπου πήγαιναν τα αυτοκίνητα και τα έκοβε ή άλλαζε τον αριθμό πλαισίου, με τα μέλη της σπείρας να το πουλούν ως καινούργιο!

Έκθετη η ΕΥΠ: Νέα στοιχεία για τους πράκτορες και πώς έδρασαν στην Αθήνα-Η Τιχανόφσκαγια ήταν ο βασικός στόχος

Οι γυναίκες της σπείρας είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου και όπως φαίνεται είχαν στενή σχέση με τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης που είχε τον πλήρη συντονισμό της ομάδας.

Οι συλληφθέντες στις επικοινωνίες μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν “πακιστανικά” κινητά τηλέφωνα ενώ είχαν κώδικες ονομασίες ώστε να είναι δύσκολη η παρακολούθηση τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης οι κώδικες ονομασίες που είχαν για τις κλοπές οχημάτων ήταν οι εξής:

Ματσούκι: Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης

Που θα βάλεις το τριφυλλάκι: το σημείο όπου άφηναν το κλεμμένο όχημα

Κόψω ή πετσοκόψω: η αποσυναρμολογηση του οχήματος

Πάω να δω την γκόμενα: ο εντοπισμός συγκεκριμένου οχήματος που θα έκλεβαν

Ευλογήσω το όχημα: νέος αριθμός πλαισίου

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Η συμμορία σε αρκετές περιπτώσεις δεχόταν και παραγγελίες για την κλοπή συγκεκριμένου τύπου οχήματος. Όπως φαίνεται σε μια από τις συνομιλίες μεταξύ των μελών που αποκαλύπτει το newsit.gr το αυτοκίνητο που έκλεψαν σε μια περίπτωση ήταν πετρελαιοκίνητο γεγονός που κάλυπτε την παραγγελία από τον “πελάτη”.

Ζ: Έλα

Σ: Δεν το πιστεύω ρε μ….

Ζ: Τι;

Σ: Έπεσα σε πετρέλαιο

Ζ: Τι έκανες;

Σ: Έπεσα σε πετρέλαιο πάνω

Ζ: 13;

Σ: όχι

Ζ: εξακο;

Σ: Ναι

Ζ: και;

Σ: Τι και το πήρα. Τι να το κάνω τώρα αυτό;

Ζ: Ανέβασε το εδώ.

Σ: Ωραία. Θα με κατεβάσεις πάλι;

Ζ: Τι να σε κάνω ρε μ… Ή θα το ανεβάσεις και θα κάτσεις και μετά θα πάμε συνεργείο ή θα σε κατεβάσω.

Κόκα για 60 ευρώ

Η δεύτερη υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης διακινούσε κοκαΐνη με την τιμή του γραμμαρίου να είναι τα 60 ευρώ.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών έχουν καταγραφεί 480 αγοροπωλησίες ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Όπως και η πρώτη υποομάδα έτσι και αυτή χρησιμοποιούσε τηλέφωνα φαντάσματα και κώδικες ονομασίες.

Συγκεκριμένα:

Σόμι: το μισό γραμμάριο

Καφέδες: Ναρκωτική ουσία

Φορτιστής: κοκαΐνη

50 μίλια: μισό γραμμάριο

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των 10 συλληφθέντων βρέθηκαν εκτός από ποσότητες ναρκωτικών και 15.310 ευρώ σε μετρητά.

Από τη δράση της εγκληματική ομάδα υπολογίζεται ότι είχε κέρδος που ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ. Από την έρευνα της Ασφάλειας Αθηνών έχει εξακριβωθεί η δράση ακόμη τεσσάρων ατόμων, με ένα από αυτά τα άτομα να είναι έγκλειστος φυλακών.