Δημοσκόπηση Metron Analysis: Αρνητικά κρίνουν την κυβέρνηση ένας στους δύο – Πού βρίσκεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 Δημοσκόπηση Metron Analysis: Αρνητικά κρίνουν την κυβέρνηση ένας στους δύο – Πού βρίσκεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Υποχωρούν οι θετικές γνώμες των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας. Στην έρευνα της Metron Analysis, το 49% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση, έναντι 45% των πολιτών που την αξιολογεί θετικά. Το ποσοστό των θετικών ψήφων έχει υποχωρήσει 4 μονάδες από τον Ιανουάριο.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του MEGA, η ψαλίδα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. παραμένει μεγάλη, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 34%, κερδίζοντας 0,5 μονάδες από την έρευνα του προηγούμενου μήνα και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο 20,1%, «τσιμπώντας» 0,8 μονάδες.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής στο 6%, το ΚΚΕ με 5,3%, το ΜέΡΑ 25 με 4,7% και η Ελληνική Λύση με 4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,7%.

Πηγαίνοντας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, οι απόψεις για την πορεία της χώρας είναι μοιρασμένες. Το 46% λέει ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 44% ότι πάει λάθος.

Το 45% των πολιτών τονίζει ότι βρίσκεται στην ίδια προσωπική κατάσταση σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ το 35% (1 στους 3) λέει σε χειρότερο και μόλις 1 στους 5 (20%) σε καλύτερη.

Σχετικά με τις εντυπώσεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπισης της πανδημίας, το 50% λέει μάλλον θετικές και το 45% μάλλον αρνητικές. Οι θετικές γνώμες τον Ιανουάριο ήταν πέντε μονάδες πάνω.

Σχετικά Άρθρα