Ιάσονας Ζήσης: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στην Λευκορωσία

 Ιάσονας Ζήσης: Αυτός είναι ο Έλληνας που κατέβηκε στην Λευκορωσία

Έλληνας είναι ένας από τους τρεις επιβάτες της πτήσης της Ryanair που παρέμειναν στο Μινσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Όπως σημειώνει το πρακτορείο στο δημοσίευμά του, επικαλούμενο πρόσωπο που ασχολείται με την έρευνα του περιστατικού, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος.

Ωστόσο, ο Έλληνας επιβάτης εμφανίστηκε ήδη στο πρώτο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης της Λευκορωσίας, Belarus-1 και, σύμφωνα με όσα είπε, ονομάζεται Ιάσονας Ζήσης και ούτως ή άλλως ο τελικός προορισμός του ήταν το Μινσκ, όπου ζει με την σύζυγό του.

Αναλόγως, οι άλλοι δύο Λευκορώσοι επιβάτες δήλωσαν ότι πετούσαν στο Βίλνιους τράνζιτ με τελικό προορισμό το Μινσκ.

Στην εκπομπή Πανόραμα του πρώτου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης της Λευκορωσίας φαίνεται να καταγράφεται και Έλληνας υπήκοος, μεταξύ των τριών επιβατών του αεροσκάφους της Ryanair που αναχαιτίστηκε από μαχητικό και δεν έφτασαν στον τελικό προορισμό της πτήσης..

O Ιάσονας Ζήσης είναι δάκτορας στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας.

Μετά την σύλληψη του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου Ρόμαν Προτάσεβιτς και πιθανώς μίας ακόμη νεαρής γυναίκας ρωσικής καταγωγής, οι επιβάτες επέστρεψαν στο αεροσκάφος για την ολοκλήρωση της πτήσης από την Αθήνα στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ωστόσο τρεις εξ αυτών προτίμησαν όπως φαίνεται να μην συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά να μεταβούν στον τελικό τους προορισμό οδικώς.

Η λευκορωσική κρατική τηλεόραση παρουσίασε τους τρεις επιβάτες, μεταξύ τους έναν άνδρα του οποίου το όνομα φέρεται να αποδίδεται ως Ζήσης Ιάσων και όπως υποστήριξε ταξίδευε για Βίλνιους και στη συνέχεια για Μινσκ προκειμένου να επισκεφτεί εκεί τη σύζυγό του. Έτσι, καθώς βρέθηκε στο Μινσκ δεν επιβιβάστηκε ξανά στην πτήση.

Οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν είναι μία γυναίκα που κατά την κρατική τηλεόραση ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Σχετικά Άρθρα