Ζήτησε γραφείο και υπολογιστή στις φυλακές ο Γιάννης Λαγός

 Ζήτησε γραφείο και υπολογιστή στις φυλακές ο Γιάννης Λαγός

Εκτός από τον μισθό χιλιάδων ευρώ που εξακολουθεί να λαμβάνει ο φυλακισμένος πλέον Γιάννης Λαγός, επιθυμεί να συμμετέχει ψηφιακά και στις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής, σύμφωνα με αίτημα που έχει υποβάλει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, ο Γ. Λαγός θα επιδιώξει τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού σε εκείνες του Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι πιο κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και να τα επισκέπτεται, ώστε από εκεί και μέσω υπολογιστή να δίνει το ψηφιακό «παρών» στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Το plan b είναι να ζητήσει τη μεταγωγή του από τον Δομοκό στην Αθήνα κάθε φορά που θα είναι προγραμματισμένη κάποια συνεδρίαση. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι και τα δύο αιτήματα πολύ δύσκολα θα γίνουν δεκτά, για λόγους ασφαλείας.

Καιρός και self test οδηγούν σε αποκλιμάκωση της πανδημίας – Σαρηγιάννης: “Αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα οφείλεται στις μεταλλάξεις”

Έτσι, η τρίτη και πιθανότερη λύση, προκειμένου ο ευρωβουλευτής να ασκεί τα καθήκοντά του, είναι να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες μέσα από ειδική αίθουσα των φυλακών Δομοκού. Πρόκειται για τον χώρο του «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου», όπου υπάρχουν τέσσερις υπολογιστές, εκτυπωτής και, φυσικά, σύνδεση ίντερνετ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πιλοτικά για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους οι κρατούμενοι που πέρασαν σε σχολές έπειτα από εξετάσεις, ενώ την περίοδο της πανδημίας χρησιμοποιήθηκε σχεδόν από το σύνολο των κρατουμένων για να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους μέσω Skype, αφού τα επισκεπτήρια απαγορεύτηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Με απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου τον Απρίλιο, δημιουργήθηκαν χώροι «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου» σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή, θα πρέπει να ενημερώσει τη διεύθυνση των φυλακών με ποιο πρόσωπο επιθυμεί να επικοινωνήσει και να δώσει τον λογαριασμό του στο Skype. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στον ειδικό χώρο και υπό τη διακριτική επιτήρηση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου θα συνδεθεί με το άτομο που έχει ζητήσει.

Με τον τρόπο αυτό θα επικοινωνεί, όπως φαίνεται, και ο Γ. Λαγός με τους συνεργάτες του στις Βρυξέλλες και θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι των φυλακών πρόκειται να θέσουν συγκεκριμένους περιορισμούς, ώστε ο χώρος του «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου» στον Δομοκό να μη μετατραπεί σε… προσωπικό γραφείο του Λαγού. Το τελευταίο διάστημα ο Γ. Λαγός κράτησε αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή και η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, προκάλεσε εύλογες απορίες για το πώς θα είναι η συγκατοίκησή τους.

Πηγή: Realnews