Θεσσαλονίκη: “Διαλυμένη η αστυνομία, άδεια τα Τμήματα” – “Φυλάμε πλατείες αντί τους πολίτες” – Ξεσπούν οι αστυνομικοί

 Θεσσαλονίκη: “Διαλυμένη η αστυνομία,  άδεια τα Τμήματα” – “Φυλάμε πλατείες αντί τους πολίτες” – Ξεσπούν οι αστυνομικοί

Την οργή των αστυνομικών προκάλεσαν δυο περιστατικά που έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα, μετά τους πανηγυρισμούς στο κέντρο της πόλης για τη νίκη του ΠΑΟΚ, ομάδα ατόμων με καδρόνια στα χέρια, έσπασε το πίσω μέρος του περιπολικού που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Παύλου Μελά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης δημοσίευσε στα social media τη σχετική φωτογραφία, σημειώνοντας ότι:

«Όταν συνάδελφοι καλούν 10 λεπτά επείγον και δεν βρίσκεται σταθμός να τους συνδράμει γιατί όσοι έχουν μείνει έξω, γιατί απασχολούνται σε πλατείες και σε φυλάξεις απίθανων στόχων.

“Πόλεμος” εφοπλιστών: Μαρινάκης κατά Λασκαρίδη- Τον κατηγορεί για παραλήρημα και ζητά παρέμβαση της Ένωσης Εφοπλιστών

Όταν περιπολικά γίνονται στόχος ανεγκέφαλων και όλη η Αστυνομία της πόλης βαράει 12 ώρα για αθλητικούς πανηγυρισμούς αφήνοντας ουσιαστικά ‘ άδειες ‘ από αστυνομία τις γειτονιές.

Τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Η Αστυνομία δεν αλλάζει με επικοινωνιακά παιχνίδια ,με Λευκές Βίβλους, με δημιουργία ανούσιων ομάδων , με άδειασμα των μάχιμων υπηρεσιών για την ικανοποίηση ημετέρων

Και προκαλώ όποιον θέλει να μιλήσουμε με στοιχεία».

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε ακόμη μία επίθεση κατά Αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Μπότσαρη, δύο περιπολικά δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 15 ατόμων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήταν μεθυσμένοι. Εγκλώβισαν τα δύο οχήματα και ακολούθησε συμπλοκή. «Ήταν θέμα τύχης το ότι δεν τραυματίστηκε κανένας», λέει στο Thestival ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κλεάνης. Συμπληρώνει δε ότι «οι συνάδελφοί μας καθυστέρησαν να έρθουν κι αυτό γιατί, ήταν μακριά απασχολούμενοι με την τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό».

Με ανάρτησή στο Facebook ο ίδιος περιέγραψε ως εξής το περιστατικό που έγινε τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη.

«Κέντρο επείγον αλλά η ενίσχυση ήρθε μετά από 10 λεπτά

Σε χθεσινό σοβαρό περιστατικό όπου πληρώματα περιπολικών ενεπλάκησαν σε περιστατικό και δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 15 ατόμων παρά το ότι διαβίβαζαν επείγον οι υπόλοιποι σταθμοί έφτασαν μετά από 10 λεπτά .

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ουδείς συνάδελφος αφού το κέντρο έψαχνε διαθέσιμο σταθμό και δεν έβρισκε

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαλυμένης πλέον αστυνομίας όπου τα ΑΤ είναι άδεια , οι μάχιμες υπηρεσίες άδειες και όταν ένα δυο πληρώματα εμπλέκονται σε σοβαρά περιστατικά και καλούν επείγον το κέντρο δεν βρίσκει σταθμό να στείλει.

Έχουμε πετάξει αστυνομικούς από εδώ και από εκεί να φυλάνε κάθε πιθανό και απίθανο στόχο γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις Έχουμε βολέψει όποιον έχει τηλέφωνο Λέει οι πιέσεις είναι πολλές Και επειδή υπάρχουν πιέσεις διαλύουμε τις υπηρεσίες για να βολέψουμε κόσμο εις βάρος των υπολοίπων και της ασφάλειας των πολιτών

Πλέον μιλάμε για την απόλυτη αποσύνθεση των υπηρεσιών Ισοπεδώσατε ακόμα και τα ερείπια των προηγούμενων.

Υ.Γ. Θα ήθελα να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα πληρώματα που με την συνδρομή τους γλυτώσαμε τα χειρότερα και είμαστε όλοι καλά!

ΚΛΕΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Αντιπρόεδρος ΕΑΥΘ

Σχετικά Άρθρα