ΣΥΡΙΖΑ: Βέλη κατά Πλακιωτάκη μετά τις προσβλητικές δηλώσεις εφοπλιστή

 ΣΥΡΙΖΑ: Βέλη κατά Πλακιωτάκη μετά τις προσβλητικές δηλώσεις εφοπλιστή

Αντιδράσεις προκαλεί η αμηχανία του Γιάννη Πλακιωτάκη στο βίντεο με τις προσβολές έλληνα εφοπλιστή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας. Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «ντροπιαστική» την αμηχανία του Γ. Πλακιωτάκη και τονίζει ότι αποδεικνύεται η παντελής απουσία συγκροτημένης πολιτικής της Ν.Δ. για τον κλάδο.

Αφήνει, ακόμη, και ξεκάθαρες αιχμές, επισημαίνοντας «σε ό,τι αφορά την προστασία της ελληνικής ναυτεργασίας, η Κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια “αμηχανία”, αφού μέχρι τώρα έχει φέρει πλήθος τροπολογιών, που απορυθμίζουν το εργασιακό περιβάλλον των ναυτικών και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις».

Η ανακοίνωση του Ν. Σαντορινιού
Η ντροπιαστική για τη χώρα αμηχανία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε στο ξένο ειδησεογραφικό Δίκτυο EIC (European Investigative Collaboration) κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει τις προσβλητικές δηλώσεις του εφοπλιστή, κ. Λασκαρίδη, για την Ελληνική Κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Απορίας άξιο όμως είναι, πώς σε ό,τι αφορά την προστασία της ελληνικής ναυτεργασίας, η Κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια «αμηχανία», αφού μέχρι τώρα έχει φέρει πλήθος τροπολογιών, που απορυθμίζουν το εργασιακό περιβάλλον των ναυτικών και καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.

Το σημερινό βίντεο του «εμβρόντητου» και «άλαλου» Υπουργού Ναυτιλίας, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την παντελή απουσία συγκροτημένης πολιτικής της ΝΔ για τον κλάδο της Ελληνικής Ναυτιλίας, για την ενίσχυση του ελληνόκτητου στόλου και για τους Έλληνες ναυτικούς. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η αυτή η Κυβέρνηση λειτουργεί ως υπηρέτης συμφερόντων.