Ακρόπολη: Απρόοπτη συνάντηση Τσίπρα-Μενδώνη-Τι ζήτησε από την υπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 Ακρόπολη: Απρόοπτη συνάντηση Τσίπρα-Μενδώνη-Τι ζήτησε από την υπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια επίσκεψη στην Ακρόπολη επέλεξε να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού ο Αλέξης Τσίπρας, όπου κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να κακοποιεί την πολιτιστική μας κληρονομιά». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. βρέθηκε στο εμβληματικό μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και για περισσότερες από δύο ώρες ξεναγήθηκε από τρεις «σπουδαίους και αναγνωρισμένους επιστήμονες», όπως σημειώνει σε βίντεο που ανήρτησε στα social media, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα σε μια περίοδο που ο πολιτισμός αλλά και η Ακρόπολη βάλλονται ιδιαίτερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, βρέθηκε μπροστά και σε μια απρόοπτη συνάντηση, καθώς στο ξεκίνημα της επίσκεψης εμφανίστηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προθυμοποιούμενη να τον ξεναγήσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την ευχαρίστησε αλλά αρνήθηκε ευγενικά. Άλλωστε και στο τυπικό, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αίτημα που είχε σταλεί για την επίσκεψη, ενημερώνοντας τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, αναφερόταν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα χρειαστεί ξενάγηση.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της παρουσίας της υπουργού και την κάλεσε εκ νέου να σεβαστεί τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα να εισακουστούν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στην υπουργό ότι του δίνεται η αφορμή να μιλήσει για τις αρχαιότητες του μετρό Θεσσαλονίκης και επανέλαβε την κραυγή αγωνίας της Διεθνούς Πολιτιστικής κοινότητας, τους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, που λένε ότι η απόσπαση των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου ισοδυναμεί με τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης από τον Μοροζίνι.

Η υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέμεινε ότι δεν θα πάθουν τίποτα οι αρχαιότητες και ότι θα είναι μια «στιγμιαία απομάκρυνση». Όταν η υπουργός απομακρύνθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε την επίσκεψή του.

Σχετικά Άρθρα