Αντάρτικο… εις διπλούν στη ΝΔ: Δεν ψηφίζουν το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη

 Αντάρτικο… εις διπλούν στη ΝΔ: Δεν ψηφίζουν το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη

Αντάρτικο» και μάλιστα… εις διπλούν προκαλεί Ισχυρός πονοκέφαλος στην κυβέρνηση η απόφαση των βουλευτριών Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια τέκνων.

Η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, δήλωσε πως “ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα της κυβέρνησης να προτείνει αλλαγές σε ορισμένες διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, που έχουν διαρκέσει 38 χρόνια τώρα” όμως “εδώ και μήνες περίμενα ένα καθαρό σχέδιο νόμου που να αποσαφηνίζει καλύτερα την αυθεντική βούληση του συντάκτη”.

Ανέφερε πως οι δικές της θέσεις και προτάσεις ήταν πολύ πιο πριν γνωστές. Η ίδια επέκρινε τον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι από τις τροπολογίες που κατέθεσε στην Επιτροπή “το μόνο που δεχθήκατε ήταν μερικώς αυτό που σας αναφέραμε στην τροπολογία για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, περί σύγχυσης στην κατοικία ανηλίκου. Τίποτα άλλο. Καμία ουσιαστική αλλαγή”. Επιπλέον, ανέφερε ότι “επιμένετε σε κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θέλετε να επιλύσετε».

Μάλιστα η βουλευτής προχώρησε σε ευθεία κριτική του Υπουργού λέγοντάς του πως «κατηγορήσατε όλους όσους κάναμε προτάσεις, ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το συμφέρον του παιδιού και πως παίρνουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου γονέα. Τη Δευτέρα βέβαια ήταν το αποκορύφωμα. Στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα» κατηγορήσατε εμένα και την κυρία Κεφαλογιάννη πως οι ενστάσεις μας προέρχονται από προσωπικά βιώματα” λέγοντάς του πως “αυτό δεν συμβαίνει. Οι ενστάσεις μας προέρχονται από την κοινή λογική και τη γνώση της επιστήμης. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ, θέλω να σας πω ότι έχω εκπλαγεί ειλικρινά. Διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας εσείς, αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους.

Δήλωσε πως είναι κατά της οριζόντιας επιβολής τεκμηρίου χρόνου, στην επικοινωνία του παιδιού με τους γονείς του.

  • “Είμαι κατά και της υποχρεωτικότητας και κατά των γενικών οριζόντιων τεκμηρίων. Δεν πρέπει να υπάρχει οριζόντια και άκαμπτη ρύθμιση της επιμέλειας των παιδιών λέγοντας ότι το «εξίσου» στη γονική μέριμνα υπαινίσσεται χρονική διάρκεια και μειωμένη διατροφή, «αν και την καθημερινότητα πρέπει να διαχειρίζεται εκείνος που έχει την επιμέλεια»”.

Στην συνέχεια, δήλωσε ότι “πολύ φοβούμαι ότι το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις και από τη στιγμή που δεν αλλάζει το «εξίσου», το 1/3 και το «οριστική». Εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω”. ​

Σε πιο ήπιους τόνους κινήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της Ολομέλειας και μπορεί να μην δήλωσε ότι και εκείνη δεν μπορεί να το ψηφίσει, όμως έθεσε όλες τις διαφωνίες που έχει με τις διατάξεις του νομοσχεδίου και υπενθύμισε με νόημα ότι και στο παρελθόν σε άλλα νομοσχέδια είχε εκφράσει κατά την ψήφισή τους διαφορετική θέση από αυτή της ΝΔ.