Παρασκήνιο: Όλα όσα έγιναν στην προανακριτική με τον Καλογρίτσα – Τα sms, οι απειλές και η… έκπληξη πριν από την αδιαθεσία

 Παρασκήνιο: Όλα όσα έγιναν στην προανακριτική με τον Καλογρίτσα – Τα sms, οι απειλές και η… έκπληξη πριν από την αδιαθεσία

Ο Χρήστος Καλογρίτσας από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην προανακριτική επιτροπή επέλεξε να απεκδυθεί το προσωνύμιο του «κόκκινου εργολάβου» και περάσει ξανά στην ιστορία ως ο «καπετάνιος» της αριστεράς.

Κι αυτό για να στηρίξει τη βασική του κατηγορία ότι ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που του έδωσε την εντολή να μπει «μπροστινός» για το ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL.

Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλασσε μια έκπληξη στον στρατευμένο και επαναπατρισθέντα στις πολιτικές του καταβολές.

Πηγές ΚΟ ΝΔ

Χρήστος Καλογρίτσας: Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα.  

Σταύρος Κελετσης πρόεδρος επιτροπής: Άρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά  

Χρήστος Καλογρίτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος.

  • Για να στηρίξει μάλιστα την υπόθεσή του έναντι των Χούρι, της λιβανέζικης εταιρείας CCC από την οποία έχασε στο ελβετικό δικαστήριο στη διαφορά που είχε μαζί της για τα 3εκατ.€ που έκανα βόλτες μέσω κυπριακών και βρετανικών λογαριασμών, ο κ. Καλογρίτσας άρχισε να μιλά για τα δικά του email  και sms που αντάλλαξε με όλους και κυρίως με τον άλλοτε πανίσχυρο Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκει όμως τα πράγματα ξέφυγαν εντελώς και ο εργολάβος άρχισε να απειλεί με δημοσιοποίησή τους. Εβγαλε όμως και μεγάλη πικρία για τους πρώην συντρόφους του που του γύρισαν την πλάτη και όπως είπε δεν τον στήριξαν σε αυτή τη διαμάχη που μπήκε με τους Χούρι και για μια συμφωνία που σφραγίστηκε σε σκάφος στο πόρτο Χέλι.

Πηγές ΚΟ ΝΔ

Χρήστος Καλογρίτσας μάρτυρας: Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππας. Με συγκεκριμένες εντολές.  

Σταύρος Κελέτσης πρόεδρος επιτροπής: Σας τις έστειλε γραπτά;  

Χρήστος Καλογρίτσας μάρτυρας: Αλλάζαμε sms. Οι φιλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε.

Κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ σημειώνουν ότι ο Νίκος Παππάς ως ενορχηστρωτής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έβαλε ως μπροστινό τον κ. Καλογρίτσα για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel και όλα αυτά πλέον αποδεικνύονται και με τα email και τα sms που έχει στη διάθεσή του.

  • Εκεί όμως ήρθε και η έκπληξη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Η εγγυητική επιστολή της Τράπεζα; Αττικής την οποία κατέθεσε ο γιός του Χρήστου Καλογρίτσα για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό.

Ο Ιωάννης Καλογρίτσας είχε ήδη τα χρήματα για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό από την 1η Ιουλίου του 2016, δυο μήνες πριν το διαγωνισμό και περισσότερο από ένα μήνα νωρίτερα δηλαδή από τη συμφωνία που κλείστηκε στο Πόρτο Χέλι και στην οποία ο διαμεσολαβητής Τόμπρας εξηγούσε στα «Καρδιτσιώτικα» τη συμφωνία με την πλευρά Χούρι.

  • Έτσι για το ΣΥΡΙΖΑ κατέρρεε για μια ακόμη φορά το αφήγημα που επιχειρεί να στήσει η ΝΔ σε βάρος του Νίκου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά για τη χειραγώγηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οδοστρωτήρας του γιού του

Στο σημείο αυτό έγινε αντιληπτό το φιάσκο στο οποίο κινδυνέυει να υποπέσει ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας.

Άνθρωποι κοντά στον πρώην υπουργό που έτρεξε το διαγωνισμό τον Αύγουστο του 2016 σημείωναν ότι τώρα πλέον ο Χρήστος Καλογρίτσας βρίσκεται πλέον στη δύσκολη θέση να στοχοποιήσει ακόμη και ποινικά τον γιό του Ιωάννη Καλογρίτσα μόνο και μόνο για να χτυπήσει τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στρίβειν δια της αδιαθεσίας

Τα  μηνύματα που επικαλέστηκε ότι έχει στη διάθεσή του προκάλεσαν μεγάλη ένταση στην προανακριτική.

Πηγές ΚΟ ΝΔ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

  • Κυρία Τζάκρη, αν δεν πει ο Παππας αυτά που πραγματικά έγιναν, θα υποχρεωθώ να τα δείξω. 

Σταύρος Κελέτσης πρόεδρος επιτροπής

  • Αυτά τα sms τι περιέχουν;  

Χρήστος Καλογρίτσας μάρτυρας

  • Τα έδειξα στην Κυρια Τζάκρη. 

Ο κ. Καλογρίτσας τελικά όμως υπαναχώρησε σε σχέση με τα sms και τα email και για μια ακόμη άρχισε λόγω της έντασης να δηλώνει αδιαθεσία για τρίτη φορά από την αρχή της διαδικασίας.

Για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν άλλη υπεκφυγή του κ. Καλογρίτσα να μείνει και να αντιπαρατεθεί με τα ατράνταχτα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να τον στριμώξουν.

Σχετικά Άρθρα