Στην προανακριτική ο Καλογρίτσας: Πώς θα κινηθεί στην κατάθεσή του – Όψιμη εμπλοκή Στουρνάρα στη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ

 Στην προανακριτική ο Καλογρίτσας: Πώς θα κινηθεί στην κατάθεσή του – Όψιμη εμπλοκή Στουρνάρα στη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο κόκκινος εργολάβος που θα έφτιαχνε το ΣΥΡΙΖΑ channel, μετά από δυο αναβολές και μια καραντίνα για τον covid, δεν ματαίωσε για τρίτη φορά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά και σήμερα θα εμφανιστεί επιτέλους στη Βουλή.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίζεται σήμερα στην προανακριτική επιτροπή έχοντας χάσει από το Ελβετικό Δικαστήριο.

  • Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες δεν σκοπεύουν να του χαριστούν και παρά το κλίμα που δημιουργείται κυρίως μέσω διαρροών είναι προετοιμασμένοι για μια κατάθεση η οποία θα δημιουργήσει περισσότερο εντυπώσεις σε βάρος του Νίκου Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ παρά θα προσφέρει στην ουσία της υπόθεσης.

Από τους μάρτυρες που έχουν καταθέσει μέχρι τώρα κανείς δεν κατάφερε να αποκαλύψει κάποιο στοιχείο για τη διαδρομή των 3εκατ.€ από τα ταμεία των Χούρι στα ταμεία Καλογρίτσα αλλά κυρίως την  εμπλοκή του άλλοτε πανίσχυρου Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την πορεία.

Σύρεται σε νέο φιάσκο

Το βέβαιο είναι ότι για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή ο κ. Καλογρίτσας είναι ένας συκοφάντης, αλλά την ίδια στιγμή οι πληροφορίες θέλουν να τον αντιμετωπίζουν σήμερα και ως έναν άνθρωπο που παρασύρθηκε σε μια διαδικασία με πολλές παγίδες τόσο για τον ίδιο όσο όμως και για την οικογένειά του και συγκριμένα τον ίδιο του τον γιό τον Ιωάννη Καλογρίτσα.

Δικηγόρος του είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι τον παρέσυρε σε ένα κυνήγι για μια άτυπη ρεβάνς συκοφαντίας.

Ποινική ισοπέδωση

  • Όμως όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση ο κ. Καλογρίτσας για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και η ΝΔ να στοιχειοθετήσει το δικό της κατηγορητήριο για τα χρήματα της πρώτης άδειας, πρέπει να περάσει πάνω από τον γιό του Ιωάννη Καλογρίτσα, καθώς ήταν εκείνος ο οποίος συμμετείχε στο διαγωνισμό και κατέθεσε τα 3εκατ.€.

Πρέπει ουσιαστικά να εμπλέξει και ποινικά τον γιό του για να αποδειχθεί η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας του κ. Παππά και η παράβαση καθήκοντος. Όμως ο φάκελός του πήρε το 2016 την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά και την ένσταση που είχαν καταθέσει οι άλλοι συμμετέχοντας στο διαγωνισμό.

Ο Στουρνάρας

Μετά τις πρώτες καταθέσεις του διαμεσολαβητή μεταξύ Καλογρίτσα και Χούρι και του εκπροσώπου της Λιβανέζικης εταιρείας οι βουλευτές της πλειοψηφίας συνέταξαν έγγραφο με το οποίο καλούν τώρα την Τράπεζα της Ελλάδος να ελέγξει τη διαδρομή του εμβάσματος των 3εκατ.€ από τους λογαριασμούς του εξωτερικού στην Τράπεζα Αττικής.

  • Όμως όπως θυμίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η κίνηση έρχεται όψιμα. Ήταν οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούσαν να κληθεί ως μάρτυρας και να καταθέσει ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τα στοιχεία από το δικό του έλεγχο στην Τράπεζα Αττικής και ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο έμβασμα.

Η πλειοψηφία είχε αρνηθεί να συμπληρωθεί στη λίστα των μαρτύρων ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως όμως είχε αρνηθεί και την κατάθεση του  ανθρώπου κλειδί για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του Ιωάννη Καλογρίτσα, του ανθρώπου δηλαδή που μπήκε στο ειδικό κελί του πλειστηριασμού στο διαγωνισμό στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα