Βρετανία: “Τρέχουν” τη δεύτερη δόση με τον φόβο της ινδικής μετάλλαξης

 Βρετανία: “Τρέχουν” τη δεύτερη δόση με τον φόβο της ινδικής μετάλλαξης

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιτάχυνση της χορήγησης των δεύτερων δόσεων εμβολίων κατά του κοροναϊού, προσθέτοντας ότι προς το παρόν η εξάπλωση της ινδικής παραλλαγής στη χώρα δεν θα εκτροχιάσει το άνοιγμα της οικονομίας.«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ γι αυτό το λόγο, οι άνθρωποι να λάβουν πρόσθετη προστασία με μια δεύτερη δόση», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε πως θα λάβουν τις δεύτερες δόσεις τα άτομα άνω των 50 ετών και οι κλινικά ευάλωτες ομάδες σε όλη τη χώρα.

Ο Κρις Γουίτι, αρχίατρος της Αγγλίας, δήλωσε πως βρετανοί επιστήμονες πλέον πιστεύουν, πως η ινδική παραλλαγή του κοροναϊού είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην αγγλική κομητεία Κεντ (βρετανική παραλλαγή).

«Υπάρχει πλέον βεβαιότητα… ότι αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από την B.1.1.7 (βρετανική παραλλαγή), τώρα το ερώτημα σε πρακτικούς όρους μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες είναι αν είναι κάπως πιο μεταδοτική από την B.1.1.7 ή είναι πολύ πιο μεταδοτική και αν αυτό θα έχει συνέπειες για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα για την πανδημία διεθνώς», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά Άρθρα