“Ξηλώνονται” τα αντι-ΣΥΡΙΖΑ αφηγήματα – Από τις προδοσίες και τους μπάφους στον πατριωτισμό, τα φάρμακα και τα μαξιλάρια

 “Ξηλώνονται” τα αντι-ΣΥΡΙΖΑ αφηγήματα – Από τις προδοσίες και τους μπάφους στον πατριωτισμό, τα φάρμακα και τα μαξιλάρια

Ο ακροβατικός διάδρομος είναι ένα από τα νέα προγράμματα που εκτελούνται στους αγώνες ενόργανης γυμναστικής. Μοιάζει με το άλμα εις μήκος, με τη διαφορά όμως ότι ο αθλητής αφού πάρει μεγάλη φόρα λίγο πριν πέσει στο τέλος του διαδρόμου δεν υπάρχει σκάμμα να απορροφήσει την πτώση, πρέπει να πραγματοποιήσει πολλά άλματα με πολλές κυβιστήσεις όσο πιο ψηλά γίνεται και στο τέλος να σταθεί στα πόδια του.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Οποιαδήποτε προσομοίωση με την πραγματικότητα… είναι “αποδεκτή” ενώ η μεταφορά του συγκεκριμένου αθλήματος στην πολιτική ίσως να είναι και η καταλληλότερη για να περιγράφονται οι κατά καιρούς -κατά το δοκούν- διαφοροποιήσεις.  

Στα δυο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ τα μεγάλα “ψέματα” της προεκλογικής περιόδου έρχονται και αποκαλύπτονται σημειώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δίνει μια κατ’ αρχήν ψυχολογική τόνωση για να αναστρέψουν το πολιτικό κλίμα.

Ο μπάφος που έγινε φάρμακο

Η περίπτωση λοιπόν του Άδωνη Γεωργιάδη έρχεται να δικαιώσει όσους ενδεχομένως κάνουν το συγκεκριμένο συνειρμό καθώς η προεκλογική φόρα για την κυβέρνηση έφερε την ώρα της μεγάλης κωλοτούμπας και μάλιστα με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Ο μπάφος, που έγινε «πραγματικό φάρμακο για πραγματικούς ασθενείς»  και επένδυση για «το καλό της χώρας» με επενδύσεις εκατομμυρίων και ο Νίκος Καρανίκας, ο «συνεπής» υπέρμαχος της προώθησης της φαρμακευτικής κάνναβης ήταν η πράξη της πολιτικής ωριμότητας της ΝΔ, όπως είπε ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Η προδοσία της Μακεδονίας που έγινε πατριωτισμός

Το… άλμα είχε γίνει πάλι από τον Αδωνη Γεωργιάδη. Πριν τον Καρανίκα είχε χαρακτηρίσει πατριωτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η τελική προσγείωση της ΝΔ για το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ψηφοφορία στη Βουλή των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία.

158 συγγνώμες έχουν πει ότι περιμένουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους συναδέλφους της ΝΔ και εκεί θα φανεί αν η κυβέρνηση θα σταθεί στα πόδια της με τους κριτές να είναι πρωτίστως οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της. Στην Κουμουνδούρου βλέπουν τη ΝΔ τελικά να προσγειώνεται άτσαλα στον τάπητα του γυμναστηρίου… και αυτό προσωποποιείται και στην άρνηση πολλών στελεχών της ΝΔ να στηρίξουν τον Άδωνη Γεωργιάδη αφήνοντάς τον στη μοναξιά του να υπερασπίζεται την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και στο Μακεδονικό.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» έγινε… οργανωμένο έγκλημα

Το χθεσινό ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό προεκλογικό όπλο για τη ΝΔ σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου ήταν η μόνιμη επωδός της για τη γενικευμένη ανασφάλεια των πολιτών και το πρόταγμα δεν ήταν άλλο από το δόγμα νόμος και τάξη.

  • Όμως όπως σημειώνουν μετά την ανασυγκρότηση της «Δέλτα» και τη δημιουργία ακόμη δυο σωμάτων μηδενικής ουσιαστικά εκπαίδευσης ο εχθρός και το δόγμα του νόμου και της τάξης δεν αφορούσε παρά τον «εσωτερικό εχθρό», τους νέους τους νοικοκυραίους και όσους διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης και όχι το οργανωμένο έγκλημα το οποίο γιγαντώθηκε και αποθρασύνθηκε.

Από τη δολοφονία Καραϊβαζ, στην φύλαξη υπουργού για το Φουρθιώτη μέχρι τα καλάζνικοφ που σφυρίζουν στη Ζάκυνθο μέρα μεσημέρι η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της προστασίας των πολιτών σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας έρχεται  ως Νέμεσις για τη ΝΔ.  

Το ανύπαρκτο πλεόνασμα που έγινε… μαξιλάρι

Η πανδημία και η ανάγκη στήριξης της οικονομίας ήρθε να αναδείξει και άλλη μια στροφή που έκανε η ΝΔ σε σχέση με όσα υποστήριζε τις πρώτες ημέρες ανάληψης της κυβέρνησης για το τι παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους.

  • Το ανύπαρκτο για τη σημερινή κυβέρνηση μαξιλάρι που άφησε ο πρώην υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην καρδιά του 2020 έγινε ταμειακό απόθεμα για να στηριχθεί η οικονομία.

Γι’ αυτό το λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ για να καταθέσει στη δημόσια συζήτηση μια παράμετρο της οικονομικής κατάστασης της χώρας που δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Όπως σημείωσε ο πρώην Πρωθυπουργός ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που προχώρησε στην αναδιάρθρωση του χρέους το καλοκαίρι του 2018 χάρη στην οποία μεσοπρόθεσμα η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους και κυρίως χάρη στους όρους αποπληρωμής που πέτυχε η κυβέρνησή του μειώνοντας αισθητά το κόστος αποπληρωμής.

Το αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Μαζί με άλλα μικρά ή μεγαλύτερα ψέματα πολλοί είναι εκείνοι στο ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να χάνει την αίγλη μές από την ίδια του την αντίφαση. Να εφαρμόζει δηλαδή σήμερα ως κυβέρνησης της ΝΔ κορυφαίες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ για τις οποίες προηγουμένως έχυνε πολύ μελάνι για να τις απαξιώσει υποβαθμίζοντάς τις σε ιδεολογικές εμμονές των Αριστερών.

  • Ήταν όλα ψέματα, τα οποία όμως συνεχίζονται και σήμερα όπως παρατηρούν και ήδη δεν είναι λίγοι εκείνοι που καλούν το ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στην υπεράσπιση του κυβερνητικού του έργου.

Και αυτή την κυβερνητική εμπειρία είναι ευκαιρία -σημειώνουν οι ίδιοι άνθρωποι- να την αξιοποιήσει η Κουμουνδούρου για να αναδείξει την κυβερνησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ.