Ραγκούσης: Ο Πειραιάς “Λατινικής Αμερικής” αποκαλύπτεται

 Ραγκούσης: Ο Πειραιάς “Λατινικής Αμερικής” αποκαλύπτεται

Το χρονικό της «ενορχηστρωμένης κυβερνητικής μεθόδευσης» για την παγίωση του μονοπωλίου στη διαχείριση στερεών αποβλήτων των πλοίων, αναδεικνύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στην επαναφορά του ακυρωμένου «φωτογραφικού» διαγωνισμού του 2017 του ΟΛΠ/COSCO για τα στερεά απόβλητα, σχολιάζοντας ότι «συμπτώσεις στη πολιτική που συστηματικά υπηρετεί μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα, δεν υφίστανται».

Όπως τονίζει ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Πλακιωτάκης ως υπουργός εξασφάλισε για το μονοπώλιο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των πλοίων, όσα δεν πέτυχε στα δικαστήρια ο κ. Γεραπετρίτης ως πληρεξούσιος δικηγόρος του».

Ο ίδιος τονίζει, ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, «αγνόησε την αντίθετη προς τις αποφάσεις του, δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, και παράκαμψε την τελική εκκρεμή κρίση του ΣτΕ» για το εν λόγω ζήτημα.

Παράλληλα, ο Γ. Ραγκούσης υπενθυμίζοντας ότι 34 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έφεραν στη Βουλή τις «σκανδαλώδεις αυτές ενέργειες του κ. Πλακιωτάκη», καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, «μπροστά στα μονοπωλιακά συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει» δεν δίνει σημασία ούτε στις δικαστικές αποφάσεις, ούτε στον ανταγωνισμό αλλά ούτε και στο δημόσιο συμφέρον.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο χρονικό, σημειώνει ότι: «τον Μάρτιο του 2019 ο μοναδικός μονοπωλιακός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων, με προσφυγή του στο ΣΤΕ, προσπάθησε να μπλοκάρει τον ανταγωνισμό, επιδιώκοντας την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

» Με ποιον πληρεξούσιο δικηγόρο; Τον κ. Γ. Γεραπετρίτη.

» Η εν λόγω αίτηση ακύρωσης συζητήθηκε στις 12 Ιουνίου 2019 και ο μονοπωλιακός πάροχος επίσης εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γεραπετρίτη.

» Εν τέλει η αίτηση απορρίφθηκε από το Ε’ Τμήμα του ΣΤΕ με την αριθμ. απόφαση 2964/2020, που καθαρογράφηκε προ μηνός, βάζοντας τέλος σ΄ αυτές τις μονοπωλιακές πρακτικές».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση:

«Ο κ. Πλακιωτάκης ως Υπουργός εξασφάλισε για το μονοπώλιο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των πλοίων, όσα δεν πέτυχε στα δικαστήρια ο κ. Γεραπετρίτης ως πληρεξούσιος δικηγόρος του.

Συμπτώσεις στη πολιτική που συστηματικά υπηρετεί μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα, δεν υφίστανται.

Το παρακάτω χρονικό – όπως αποκαλύπτεται καθημερινά – της ενορχηστρωμένης κυβερνητικής μεθόδευσης για παγίωση του μονοπωλίου στη διαχείριση στερεών αποβλήτων το αποδεικνύει:

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το βράδυ της Μ. Πέμπτης ο Υπουργός Ναυτιλίας, σε μια απροσχημάτιστη κίνηση επανάφερε τον ακυρωμένο «φωτογραφικό» διαγωνισμό του 2017 του ΟΛΠ/COSCO για τα στερεά απόβλητα.

Μάλιστα, αγνόησε την αντίθετη προς τις αποφάσεις του, δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, καθώς και παράκαμψε την τελική εκκρεμή κρίση του ΣτΕ για το ζήτημα αυτό.

Τις σκανδαλώδεις αυτές ενέργειες του κ. Πλακιωτάκη καταγγέλλουμε ήδη με Ερώτησή μας στη Βουλή, 34 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θετόντάς τον προ των συνολικών ευθυνών του.

Τι αποκαλύπτεται όμως, εγείροντας μείζονα ερωτήματα ηθικής και πολιτικής τάξης για δύο Υπουργούς του κ.Μητσοτάκη;

Ότι τον Μάρτιο του 2019 ο μοναδικός μονοπωλιακός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων, με προσφυγή του στο ΣΤΕ, προσπάθησε να μπλοκάρει τον ανταγωνισμό, επιδιώκοντας την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Με ποιον πληρεξούσιο δικηγόρο; Τον κ. Γ. Γεραπετρίτη.

Η εν λόγω αίτηση ακύρωσης συζητήθηκε στις 12 Ιουνίου 2019 και ο μονοπωλιακός πάροχος επίσης εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γεραπετρίτη.

Εν τέλει η αίτηση απορρίφθηκε από το Ε’ Τμήμα του ΣΤΕ με την αριθμ. απόφαση 2964/2020, που καθαρογράφηκε προ μηνός, βάζοντας τέλος σ΄ αυτές τις μονοπωλιακές πρακτικές.

Αλλά για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπροστά στα μονοπωλιακά συμφέροντα που θέλει να εξυπηρετήσει, τι σημασία έχουν οι δικαστικές αποφάσεις, ο ανταγωνισμός και το δημόσιο συμφέρον;

Καμία».

Σχετικά Άρθρα