Lockdown στο Μεσολόγγι με ανοιχτά σχολεία, αλλά χωρίς μαθητές στις τάξεις

 Lockdown στο Μεσολόγγι με ανοιχτά σχολεία, αλλά χωρίς μαθητές στις τάξεις

Η λέξη μπάχαλο μόνο μπορεί να αποδώσει όσα γίνονται στο Μεσολόγγι μεταξύ του Δήμου και του υπουργείου Παιδείας που έκανε μπαλάκι τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η Πολιτική Προστασία έβαλε στο κόκκινο την περιοχή και ο δήμος αποφάσισε, την Κυριακή, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη.

Το υπουργείο Παιδείας, όμως, σε χθεσινή του εγκύκλιο «άδειασε» τη δημοτική αρχή αναφέροντας ότι δεν έχει τη σχετική αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και για τον λόγο αυτό αποφάσισε το άνοιγμα, σήμερα, των σχολείων. 

Τα σχολεία άνοιξαν, αλλά χωρίς μαθητές αφού οι τάξεις έμειναν άδειες…

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η συμμετοχή των μαθητών στα σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου μόλις που έφθασε στο 15% και στο Αιτωλικό στο… 3%. Ε

  • Ενδεικτικά στο 2ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου από τους 193 μαθητές πήγαν στα μαθήματά τους οι 50. Στο 4ο δημοτικό από τους 163 πήγαν οι 14, στο 5ο δημοτικό από τα 75 παιδιά πήγαν τα 3 και στο 6ο δημοτικό δεν πήγε κανένα παιδί για μάθημα.
  • Σε ότι αφορά στο Αιτωλικό στο 1ο δημοτικό σχολείο πήγαν για μάθημα 5 από τα 123 παιδιά, στο 2ο δημοτικό πήγαν 6 από τα 74 και στο 3ο δεν πήγε κανένα από τα 111 παιδιά.

Παράλληλα ασθενούν 18 εκπαιδευτικοί που φυσικά βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ απουσιάζουν και 6 σχολικές καθαρίστριες που επίσης είναι θετικές στον κορωνοϊό. Ο Δήμος προσπαθεί να βρει άλλες καθαρίστριες για να αντικαταστήσουν τις ασθενείς.

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί είναι κανονικά στις θέσεις τους. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα παιδιά που έμειναν στα σπίτια τους, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση, διότι θεωρητικά τα σχολεία είναι ανοιχτά. Συνεπώς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν μάθημα στις τάξεις χωρίς παιδιά…

Τεχνοκράτης, κάτοχος διδακτορικού…

Στην απόφαση του υπουργείου αντέδρασε η Α ΈΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «είναι πρωτόγνωρο να καλούμε εμείς στη λήψη σκληρότερων μέτρων από αυτά που ανακοινώνονται αλλά βάση όσων αναφέραμε αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες σκέψεις. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και ελπίζουμε κάθε απόφαση να έχει θετικά αποτελέσματα».

Έκκληση για να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έκανε και ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνος Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για εγκληματικό άνοιγμα των σχολείων και καλώντας τους γονείς του να μην στείλουν τα παιδιά τους. Έθεσε, μάλιστα, τον εαυτό του στη διάθεση της εισαγγελίας. 

Για τους λόγους που οδήγησαν στην ραγδαία αύξηση των περιστατικών μίλησε στην ΕΡΤ εκ μέρους της Α ‘ ΕΛΜΕ ο κ. Κατσαρός κάνοντας λόγο για μερική χαλαρότητα κατά τις ημέρες του Πάσχα, ενώ μίλησε και για συνωστισμό και παραβίαση του ωραρίου στις Εκκλησίες. 

Σχετικά Άρθρα