Επιτροπή εμβολιασμών: Μία δόση για όσους έχουν νοσήσει

 Επιτροπή εμβολιασμών: Μία δόση για όσους έχουν νοσήσει

Δύο νέες σημαντικές συστάσεις για τον εμβολιασμό πρόκειται να κάνει το αμέσως επόμενο προσεχές διάστημα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Εξετάζοντας όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, η Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον Covid-19 μπορούν να εμβολιαστούν εντός 90 ημερών, από την πρώτη ημέρα που νόσησαν.

Μάλιστα, ο εμβολιασμός των ατόμων που έχουν αναρρώσει από τον κοροναϊό θα θεωρείται πλήρης και με μια δόση του εμβολίου.

Αναφορικά με τη μία δόση εμβολίου, που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να συστήσει, ως κατάλληλα θεωρούνται όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια που διατίθενται στη χώρα μας.

Η δεύτερη σύσταση που αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει από την Επιτροπή, αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών έναντι του κοροναϊού.

Να σημειωθεί ότι στον Καναδά έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών και στις ΗΠΑ αναμένεται να συμβεί το ίδιο μετά την έγκριση του FDA. Στην Ελλάδα, επί του παρόντος εμβολιάζονται έφηβοι 16-18 ετών με σοβαρά χρόνια υποκείμενα νοσήματα, όπως νευρομυϊκές παθήσεις, και αναπηρίες.

Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θεωρούν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαν να εμβολιαστούν και παιδιά με υποκείμενα νοσήματα της ηλικιακής ομάδας 12-15 ετών.

Σχετικά Άρθρα