Τσίπρας με ΔΟΕ: Ανεμελιά της κυβέρνησης για την προστασία μαθητών-εκπαιδευτικών

 Τσίπρας με ΔΟΕ: Ανεμελιά της κυβέρνησης για την προστασία μαθητών-εκπαιδευτικών

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για την συνολική διαχείριση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε όλη την περίοδο της πανδημίας.

“Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας επιδεικνύουν μια τρομακτική ανεμελιά στο να προτάξουν παρεμβάσεις και λύσεις για την προστασία και των μαθητών και των εκπαιδευτικών”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, σημειώνοντας ότι “τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν χωρίς να έχει γίνει τίποτα στο μεσοδιάστημα που να δημιουργεί μια αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας”.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις προτάσεις που είχε καταθέσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Διδασκαλική Ομοσπονδία “για αραίωση των τμημάτων, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, όπως έχει γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”. Οι προτάσεις αυτές “όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά αντίθετα με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι, τα σχολεία ανοίγουν με αυξημένο τον ανώτατο αριθμό μαθητών στο δημοτικό” πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τον περισσότερο χρόνο με κλειστά σχολεία.

“Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει την εκπαίδευση με μοναδικό όπλο τα self test, που βεβαίως είναι χρήσιμο εργαλείο αλλά τελείως συμπληρωματικό δεδομένου ότι δεν έχουν και πολύ υψηλή ευαισθησία” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως ένα συλλογικό συμπέρασμα που πρέπει να εξαχθεί και ένα μήνυμα που πρέπει να ληφθεί είναι ότι “η πανδημία μας αναγκάζει να ξαναδούμε πράγματα που τα θεωρούσαμε παρωχημένα ή είχαμε παραμελήσει, ο δημόσιος χώρος, το ΕΣΥ και το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα”. Υπογράμμισε ότι “ουσιαστικές παρεμβάσεις, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος πρέπει να είναι η σύγχρονη απάντηση και όχι πολιτικές που κατακερματίζουν την εργασία, τα δημόσια αγαθά, την παιδεία, την υγεία και ούτε μπορούν να λυθούν διαρκώς με αναπληρωτές και με προγράμματα που δεν λειτουργούν”.

Σχετικά Άρθρα