ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Ουρές για τέστ κοροναϊού

 ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Ουρές για τέστ κοροναϊού

Την πίεση που υφίσταται το νοσοκομείο Μεσολογγίου, λόγω των πολλών κρουσμάτων κοροναϊού, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας παράλληλα πως οι ασθενείς εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

“Από τα γενικά στα τοπικά lockdown όπως στο Μεσολόγγι. Πράγματι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα της εκεί περιοχής. Εάν γίνει σωστή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ θα διαπιστωθούν οι αιτίες της διασποράς”, σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Ουρές δεκάδων ατόμων
“Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές από δύο σε οκτώ με αποτέλεσμα να απασχολείται πολύ περισσότερο προσωπικό και έτσι δεν επαρκεί για τη φροντίδα ασθενών με κοροναϊό. Χθες και σήμερα στο νοσοκομείο σχηματίζονται αναμονές δεκάδων ατόμων με συμπτώματα ή επαφές με θετικά κρούσματα για να υποβληθούν σε μοριακό τεστ”, αναφέρει και σημειώνει ότι το νοσοκομείο, ανέπτυξε δύο κλινικές των 10 κλινών έκαστη: η μία για νοσηλεία θετικών περιστατικών κοροναϊού και η άλλη για ύποπτα κρούσματα.

“Γέμισαν και οι δύο με θετικά περιστατικά. Τώρα ψάχνουν χώρο για τα ύποπτα” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και επισημαίνει ότι μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο νοσοκομείο με την έλλειψη αναισθησιολόγων.
“Υπηρετούν μόνο δύο, και τις μισές ημέρες το μήνα το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο. Όταν χρειάζεται διασωλήνωση ασθενής με κοροναϊό ή με άλλη πάθηση διακομίζεται σε ΑΓΡΙΝΙΟ ή ΠΑΤΡΑ. Όπως και όλα τα σοβαρά περιστατικά. Φυσικά δεν διαθέτει ΜΕΘ το νοσοκομείο, ενώ τα μέσα ατομικής προστασίας, δίνονται με το σταγονόμετρο” καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά Άρθρα