ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για το Κράτος Δικαίου οι προγραφές δικαστών

 ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για το Κράτος Δικαίου οι προγραφές δικαστών

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ αποδοκιμάζει τις απειλές κατά δικαστικών λειτουργών, με αφορμή αποφάσεις τους σε θέματα επιμέλειας των τέκνων. «Οι παραπάνω πρακτικές, τις οποίες καταγγέλλει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, συνιστούν καταφανώς αντιθεσμική και απόλυτα καταδικαστέα συμπεριφορά», τονίζει ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση:

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται στο διαδίκτυο απαράδεκτες και παντελώς αθέμιτες πρακτικές κατά δικαστικών λειτουργών, για αποφάσεις που εξέδωσαν σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, όσον αφορά την επιμέλεια των τέκνων.

Ομάδες πίεσης υπέρ των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο Οικογενειακό Δίκαιο, στοχοποιούν όσους δικαστές εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές στα μέλη τους, καταρτίζουν «μαύρες λίστες», απειλούν ανοικτά με πειθαρχικές αναφορές όσους δικαστές, κυρίως γυναίκες, εκφέρουν διαφορετική δικανική κρίση!

Οι παραπάνω πρακτικές, τις οποίες καταγγέλλει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, συνιστούν καταφανώς αντιθεσμική και απόλυτα καταδικαστέα συμπεριφορά. Η προγραφή και η δημόσια εκτόξευση απειλών κατά δικαστών, όσον αφορά την άσκηση της δικαιοδοτικών τους καθηκόντων, προσβάλλουν βάναυσα τη λειτουργία του κράτους δικαίου και δεν τιμούν τη χώρα μας.

​Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή. Οφείλει να καταδικάσει χωρίς καθυστέρηση τις απαράδεκτες πρακτικές. Οφείλει επίσης να αποσύρει άμεσα το άκρως προβληματικό και πολωτικό ν/σ για το Οικογενειακό και να αναζητήσει συναινέσεις σε ένα θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία.​

Σχετικά Άρθρα