Γενική απεργία: Μαζικές συγκεντρώσεις για 8άωρο, υπερωρίες, απολύσεις

 Γενική απεργία: Μαζικές συγκεντρώσεις για 8άωρο, υπερωρίες, απολύσεις

Στους δρόμους είναι από το πρωί οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστούν το 8άωρο και να εναντιωθούν στα σχέδια της κυβέρνησης για υπερωρίες και απολύσεις.

Σε εξέλιξη από τις 10 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα , ενώ στις 11 ξεκίνησε η συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος στην οποία καλούν ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ. Ίδια ώρα στα Προπύλαια το κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» , επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της.

   «Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια: Στην κατάργηση  του 8ώρου, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους, στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας, στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

 Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα Προπύλαια από εργατικά σωματεία, καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι το Σύνταγμα. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Με σύνθημα «ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια» ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίνει δυναμικό παρών στην πανελλαδική απεργία, απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου.

Στη συγκέντρωση βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας, ο Θάνος Μωραΐτης, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, την πρώτη μάχη, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα