ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Μισισίπι-Μεγάλες καταστροφές

 ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Μισισίπι-Μεγάλες καταστροφές

Μια σειρά από ανεμοστρόβιλους χτύπησε τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και κυρίως την περιοχή του Μισισίπι. Σημαντικές καταστροφές καταγράφηκαν σε κτίρια της πόλης Τούπελο, με τα φυσικά φαινόμενα να διαλύουν στέγες σπιτιών, να ξεριζώνουν δέντρα και να προκαλούν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Φωτογραφίες και βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν τις στέγες πολλών σπιτιών και κτιρίων να έχουν καταστραφεί, κολώνες ηλεκτροδότησης να έχουν πέσει και δρόμους στην πόλη του Μισισίπι να έχουν κατακλυστεί από συντρίμμια.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Το γραφείο του δημάρχου στην πόλη Τούπελο ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία διάσωσης αξιολογούν το μέγεθος της καταστροφής, προτρέποντας ταυτόχρονα τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε, επίσης, ζημιές στην κομητεία Πόντοτοκ και την πόλη Καλχούν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο WTVA. «Η πόλη Καλχούν επλήγη σκληρά», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Γκρεγκ Πόλαν, στο Facebook.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν ανατολικά, στο βόρειο Μισισίπι και το νοτιοδυτικό Τενεσί.