Δώρο τσουρέκι και πασχαλινό… πρόστιμο 300 ευρώ στον Καρά Τεπέ της Λέσβου

 Δώρο τσουρέκι και πασχαλινό… πρόστιμο 300 ευρώ στον Καρά Τεπέ της Λέσβου

(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Πασχαλινά εδέσματα μοίρασαν οι εθελοντές της Κίνησης Πολιτών “Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο” στα παιδιά που διαμένουν στο Καρέ Τεπέ, σήμερα Κυριακή του Πάσχα ενώ η Ελληνική Πολιτεία μοίρασε εχθές πρόστιμα για τα χρόνια πολλά

Τα δώρα των εθελοντών

Συγκεκριμένα, δεκάδες πασχαλινά τσουρέκια με αβγό στα παιδιά Χριστιανών προσέφερε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα το πρωί στον προσωρινό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ η κίνηση πολιτών Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο.

Μάλιστα τα μέλη της «Συνύπαρξης» συνάντησαν την έκπληξη μερίδας αστυνομικών που δεν γνώριζαν ότι ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί. 

Τα πρόστιμα της Πολιτείας

Αυτό όμως που δεν γνώριζαν από την άλλη τα μέλη της «Συνύπαρξης» και ανέφερε στην ιστοσελίδα stonisi.gr ο Στρατής Πάλλης, πρόεδρος της κίνησης, είναι ότι ανήμερα του Μ. Σαββάτου βεβαιώθηκαν πολλά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ στους αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με τα όσα διηγήθηκαν πρόσφυγες στη συνύπαρξη, είχε δοθεί εντολή από τον καταυλισμό όσοι εξέρχονται από το πρωί, να επιστρέψουν το αργότερο στις 3 το μεσημέρι.

Όμως τα λεωφορεία λόγω της ημέρας χτες πραγματοποίησαν λιγότερα δρομολόγια με αποτέλεσμα αρκετοί να επιστρέψουν μετά τις 3 το μεσημέρι και να τους βεβαιωθούν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση!

«Ωραία χριστιανική συμπεριφορά ανήμερα του Μ. Σαββάτου» σχολίασε ο Στρ. Πάλλης.

Πηγή: StoNisi.gr

Σχετικά Άρθρα