Στον Κορυδαλλό θα οδηγηθεί ο Μένιος Φουρθιώτης

 Στον Κορυδαλλό θα οδηγηθεί ο Μένιος Φουρθιώτης

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί τελικά ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απολογία του ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή και την απόφαση προφυλάκισής του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τηλεπαρουσιαστής θα παραληφθεί γύρω στις 8:30 – 9:00 το πρωί από την ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι στιγμής και θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα μπει στην ΣΤ’ πτέρυγα.

Πριν τη μεταγωγή του, θα κάνει μοριακό τεστ για κοροναϊό, ενώ αναμένεται να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες και μετά να μεταφερθεί στο κελί του, όπως δηλαδή προβλέπεται από την νέα διαδικασία για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Οι άλλοι δυο συλληφθέντες για την υπόθεση θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου ο ένας και στις φυλακές Λάρισας ο άλλος.

Οι δύο συγκατηγορούμενοί του εμπλέκονται και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στην ομάδα ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος της υπόθεσης που αντιμετωπίζει κατηγορίες μόνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείρηση των τριών πρώτων κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων ανέφερε:

Περάσαμε μια πολύωρη διαδικασία. Οι εντολείς μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέων μου. Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιουριτι και αυτή ειναι η μοναδική εμπλοκή τους.